Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo

Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo

Të tregtosh është të marrësh një rrezik. Ndonjëherë mund të humbisni gjithçka. Dhe nëse ju ka ndodhur, nuk jeni vetëm. Por vetëm disa i ndajnë historitë e tyre sepse kanë frikë se mos turpërohen në publik.

Megjithatë, një tregtar më dërgoi një email me historinë e tij se si ai fshiu llogarinë e tij Binomo. Ja çfarë kishte ndodhur.

Një histori se si një tregtar fshiu llogarinë e tij.

Kishte dy pamje ekrani të bashkangjitura në një email. Dukej sikur kishte humbur 4000 dollarë në më pak se 12 orë. Ai hyri në 5 tregti të mëpasshme 1 minutëshe dhe vetëm një kishte fituar.

Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo

Natyrisht ndihesh keq ose i trishtuar që dikush humbi kaq shumë para në kaq pak kohë. E ndava historinë me disa tregtarë dhe ata u habitën si mund të ndodhte?

Një tregtar profesionist do të nxjerrë arsyen thjesht duke analizuar historinë e transaksioneve. Por ka disa gabime katastrofike për të cilat dua t'ju paralajmëroj.

Gabime kritike që mund të shkatërrojnë shpejt llogarinë tuaj Binomo

Vendosja e një sasie të madhe parash në një tregti të vetme

Vendosja e një sasie të madhe parash në një tregti të vetme

Ka raste që jeni shumë të sigurt se çfarë do të ndodhë më pas. Quajeni shqisën e gjashtë, ndjenjën e zorrëve ose fat. Pavarësisht nga emri, ju u besoni ndjenjave tuaja dhe vendosni të investoni një pjesë të madhe të bilancit të llogarisë tuaj në tregtinë e ardhshme.

Një sjellje e tillë është me rrezik masiv. Nëse tregtia humbet, dështimi juaj është i madh.

Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo
Vendosja e një pjese të madhe të llogarisë tuaj në një tregti të vetme

Dhe kjo është pikërisht ajo që bëri tregtari nga një e-mail. Vetëm në tregtinë e parë, ai kishte humbur më shumë se një të katërtën e shumës fillestare të parave.

Përsëritja e këtij gabimi pothuajse me siguri do të mbarojë gjendjen e llogarisë tuaj. Për pak i ndodhi tregtarit tonë. Në tregtinë e dytë, ai investoi një të tretën e parave të mbetura. Për fat të mirë për të, transaksioni përfundoi neutral. Çmimi ishte i njëjtë me çmimin në hyrjen e tij, kështu që ai mori 1000 dollarë.

Lakmia qëndron në fund të investimit të kaq shumë parave në një tregti. Njerëzit duan para të lehta, nuk duan të presin. Sa më shpejt dhe sa më i madh, aq më mirë. Duhet të jeni të kujdesshëm dhe të përgatitur për të mos iu dorëzuar impulseve. Ajo që duhet të bëni është të keni një strategji të arsyeshme të menaxhimit të kapitalit. Shumica dërrmuese e tregtarëve nuk do të rrezikojnë më shumë se 2% të kapitalit të tyre fillestar në një tregti të vetme.

Besimi se Graali i Shenjtë i tregtimit ekziston

Disa tregtarë tregtojnë duke përdorur këshilla. Asgjë e keqe për një ndihmë të vogël, por kur ata besojnë se këshillat janë Graali i tyre i Shenjtë, problemet fillojnë. Shpesh këshillat janë të mira, por jepen në kohën e gabuar për të marrë para shtesë prej tyre. Dhe kështu tregtarët fshijnë llogaritë.

Mbani mend! Grali i Shenjtë i tregtimit nuk ekziston. Ju do ta dëgjoni atë nga shumica e tregtarëve të suksesshëm. Nuk ka asnjë mënyrë magjike për t'ju bërë të pasur.

Suksesi në tregti ka të bëjë me mbrojtjen e parave tuaja dhe rritjen e numrit të tregtimeve fitimprurëse.

Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo
Duke kërkuar për Grailin e Shenjtë

Ajo që do të ndihmojë në arritjen e suksesit është përdorimi i një strategjie të përshtatur të menaxhimit të parave, kontrolli mbi emocionet tuaja dhe njohja kur është koha e duhur për të hyrë dhe ku jo. Profesionistët gjithashtu përjetojnë humbje. Ju nuk mund të parashikoni drejtimin e tregut me 100% siguri. Por me një strategji të mirë dhe duke iu përmbajtur parimit të mbrojtjes së bilancit të llogarisë suaj në radhë të parë, humbjet nuk janë aq të mëdha dhe të lehta për t'u rikuperuar.

Emocioni që pengon suksesin është frika. Frika i bën njerëzit të pasigurt dhe të pasigurt nëse vendimet e tyre janë të drejta. Pra, ata kanë informacionin e kërkuar për të hyrë në një tregti fitimprurëse, por ata ende po kërkojnë një këshillë magjike nga një guru tregtar.

Fatkeqësisht, teksa prisnin një bakshish, tregu kishte filluar të kthehej mbrapsht dhe ata hynë shumë vonë. I ashtuquajturi guru nuk humbi asgjë, por personi që i besoi rrezikoi paratë e tij. Kjo është arsyeja pse mund të jetë një ide mjaft e mirë të merrni përgjegjësinë në duart tuaja. Për të krijuar planin tuaj të tregtimit dhe më pas për ta zbatuar atë.

Tregtimi në drejtim të kundërt me trendin

Një gabim tjetër fatal për të shmangur është tregtimi kundër trendit. Trendi tregon drejtimin e çmimit. Pra, cila është pika e tregtimit në drejtim të kundërt? Mund të fshijë patjetër llogarinë tuaj Binomo.

Më poshtë do të gjeni një shembull të trendit. Çfarë përfundimesh mund të nxirren prej saj?

  • Trendi është në rritje. Duke shpresuar se tregu do të ndryshojë në një moment, tregtari mund të përpiqet të bëjë një transaksion kundërtendencës. Imagjinoni situatën më poshtë ku edhe pa vizatuar një vijë trendi është e qartë se tregu po bie. Natyrisht, gjatë rrugës, ka gjithmonë korrigjime. Këto lëvizje mund të lexohen si një shenjë e ndryshimit të trendit. Por në fakt, mund të marrë pak kohë kur të ndodhë një ndryshim i vërtetë. Si pasojë, luftimi me tendencën aktuale mund t'ju sjellë një sërë tregtish të humbura dhe të thajë llogarinë tuaj tregtare.
Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo
Tregtimi kundër trendit
  • Dy transaksione identike në të njëjtin gamë çmimesh. Ky lloj gabimi nxitet nga zemërimi. Ju keni vendosur një tregti me një çmim të caktuar. Tregu shkoi në drejtimin tjetër dhe ju humbët para. Pavarësisht, ju keni ndjenjën se tregu është i gabuar, jo ju, kështu që ju duhet të provoni veten. Ju vendosni porosinë në të njëjtën pikë çmimi dhe ju humbni përsëri. Tregu nuk shqetësohet për gjendjen tuaj emocionale. Ofron të njëjtat shanse për të fituar para shtesë për të gjithë. Varet nga ju nëse do të përfitoni apo jo.
Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo
Mos e shumëfishoni ekspozimin tuaj

Vendosja e afateve kohore shumë të shkurtra

Binomo ofron një veçori shumë tërheqëse gjatë tregtimit të derivateve financiare. Ju keni mundësinë të zgjidhni një afat kohor shumë të shkurtër. Dhe si rezultat, ju mund të fitoni para të mira në një kohë të shkurtër. Sidoqoftë, duhet të mbani nën kontroll emocionet tuaja. Afatet e shkurtra kohore do të thotë që ju keni një shans për të marrë para shtesë shpejt. Nga ana tjetër, mund të mos keni kohë të mjaftueshme për të menduar racional përpara se të hyni në një pozicion të ri tregtar.

Nuk dua të them që tregtimi i pozicioneve 1 minutëshe është i keq. Madje mund t'ju sjellë kthim më të madh se një afat kohor i gjatë. Por nëse nuk ka kohë të mjaftueshme që të mendoni për lëvizjet tuaja, mund të përfundoni duke humbur.

Gabimet kritike të tregtimit që mund të shkatërrojnë llogarinë tuaj Binomo

Përsëriteni të njëjtin gabim disa herë dhe do të zbrazni gjendjen e llogarisë tuaj. Kështu i ndodhi tregtarit nga e-maili. Ai humbi 4,000 dollarë gjatë pesë tregtive të njëpasnjëshme prej 60 sekondash.

Kjo është e gjitha në këtë temë që doja t'ju tregoja. Mos ki turp për gabimet e tua. Mësoni prej tyre. Dhe ndoshta le të tjerët të mësojnë prej tyre. Shkruani historitë tuaja të dështimeve në seksionin e komenteve më poshtë.

Përpara se të investoni para të vërteta, praktikoni aftësitë tuaja në një llogari demo falas të Binomo.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!