Si të identifikoni një prirje në Binomo

Si të identifikoni një prirje në Binomo

Kohët e fundit, kam publikuar një artikull në lidhje me tregtimin me sinjalet e nivelit të trendit pranë RSI dhe nivelit të mbështetjes/rezistencës. Dhe më pas mora një pyetje nga lexuesit e mi "Si të identifikojmë një prirje?"

Kjo është, në fakt, një pyetje shumë e mirë. Për ata që tregtojnë për shumë vite, përgjigja do të jetë shumë e thjeshtë. Ata do të shikojnë grafikun dhe do ta dinë. Por për ata që janë në fillim të aventurës tregtare, mund të jetë më e vështirë.

Kam vendosur të plotësoj nevojat e lexuesve të mi dhe të shkruaj këtë artikull të veçantë për identifikimin e tendencave.

Relativiteti i trendit

Mënyra më e thjeshtë për të përshkruar një prirje është të thuash se tendenca në rritje është kur çmimet mbajnë nivele më të larta dhe më të ulëta. Tendenca rënëse është formuar nga vlerat më të ulëta-larta dhe ato më të ulëta-të ulëta.

Megjithatë, tendencat nuk janë të njëtrajtshme. Periudhat e konsolidimit të çmimeve ndodhin mjaft shpesh. Gjatë kësaj kohe do të gjeni ulje-lart dhe më të ulëta në trendin rritës dhe të kundërtën në trendin rënës.

Çmimi do të variojë midis niveleve të quajtura mbështetje dhe rezistencë.

Gjëja tjetër është se lehtësia e njohjes së trendit varet nga korniza kohore e qirinjve që zgjidhni. Çdo gjë duket paksa ndryshe kur shikoni grafikët e qirinjve me interval 5-minutësh ose 10-minutësh. Ka dy tabela më poshtë që dua të shqyrtoni.

Si të identifikoni një prirje në Binomo
Trendi në grafikun AUDUSD 5m
Si të identifikoni një prirje në Binomo
Trendi në grafikun AUDUSD 10m

Mund të shihni qartë se leximi i grafikut me një interval më të lartë është thjesht më i thjeshtë. Trendi është më mirë të identifikohet, zonat e konsolidimit të çmimeve janë më të ngushta. Ju gjithashtu mund të vini re se çmimi po lëviz afër linjës së trendit pas konsolidimit.

2 metoda tregtimi me përdorimin e trendit në Binomo

Gjëja e parë është të dini se si të identifikoni trendin. Pasi të jeni njohur me këtë, është koha ta përdorni për të gjetur një mundësi të mirë tregtare. Këtu do të ndaj me ju disa këshilla. Ju lutemi mos harroni të tregtoni gjithmonë së bashku me trendin.

Tregtoni me thyerjet

Në trendin zbritës të mëposhtëm janë tërhequr linjat mbështetëse. Ju mund të shihni ndonjëherë çmimi i arrin ato. Por pika juaj e hyrjes është kur qiriri i parë i rënies shkon përtej nivelit të mbështetjes.
Si të identifikoni një prirje në Binomo

Tregtoni kur çmimi kthehet

Ka përsëri një trend në rënie në grafikun shembullor më poshtë. Ka një vijë trendi dhe një vijë rezistence të tërhequr. Kur çmimi plotëson pikën e kryqëzimit të tyre, ai menjëherë shkon më poshtë. Ky është një konfirmim që çmimi do të vazhdojë të bjerë dhe një moment i mrekullueshëm për të bërë një transaksion shitje.

Si të identifikoni një prirje në Binomo

Disa shembuj më shumë. Shikoni grafikun më poshtë.

Si të identifikoni një prirje në Binomo
Numri 1. Në këtë pikë, është një trend i sapo zhvilluar. Pas thyerjes së vijës së rezistencës, çmimi kthehet në nivelin e mëparshëm, i cili tani mund të veprojë si një mbështetje. Pas qiririt të parë bullish, ne kemi këtu një nivel të mirë të testimit të pinbarit të mbështetjes dhe linjë trendi në të njëjtën kohë. Ky është një organizim i mrekullueshëm për të ecur gjatë.
Në pikën numër 2, qiri bullish prek vijën e trendit duke dhënë një sinjal se tendenca e fortë rritëse do të vazhdojë. Dhe përsëri, ajo prek nivelin e mbështetjes. Një kohë e mirë për të hyrë në një pozicion blerjeje.

Përmbledhje

Identifikimi i trendit është pak art i përzier me shkencën. Unë rekomandoj përdorimin e intervaleve më të gjata të qirinjve dhe gjithashtu tabelave më të gjata, nga 3 orë në 1 ditë. Kështu, do të jetë më e lehtë të dallosh një trend.

Si të identifikoni një prirje në Binomo

Për të vizatuar një vijë trendi, bashkoni nivelet e larta-të ulëta në rastin e një tendence rritëse dhe ato të ulëta-lart sa herë që vini re një tendencë rënëse.

Hapi tjetër është të identifikoni nivelin e mbështetjes/rezistencës dhe të vëzhgoni çmimin. Kur shpërthen në një nga nivelet, mund të parashikoni se tendenca do të vazhdojë në të njëjtin drejtim. Kjo është arsyeja pse ju duhet të vendosni një pozicion në këtë pikë, sipas kursit të trendit.

Shikoni udhëzuesin tonë mbi strategjinë e sinjalit të nivelit të tendencës për të thelluar njohuritë tuaja rreth tregtimit me trendin.

Shpresoj që tani t'i përgjigjem pyetjes së lexuesve të mi në lidhje me identifikimin e trendit në Binomo. Me të gjitha mënyrat, por njohuritë në praktikë. Sidoqoftë, jini gjithmonë të kujdesshëm ndaj rrezikut. Asnjë strategji nuk është plotësisht pa rrezik, dhe ju duhet të përdorni ndonjë prej tyre vetëm pas shqyrtimit dhe praktikës së kujdesshme.

Na tregoni si shkoi. Përdorni seksionin e komenteve më poshtë.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!