Si të kapni majat dhe fundet me model Harami me Binomo

Si të kapni majat dhe fundet me model Harami me Binomo

Modeli Harami gjendet në tabelën e shandanëve japonezë. Emri i saj në japonisht do të thotë një grua shtatzënë. Ka formën e dy qirinjve të njëpasnjëshëm, njëri i madh dhe tjetri i vogël. Modeli tregon mundësinë e një ndryshimi në një trend.

Si të kapni majat dhe fundet me model Harami me Binomo
Model shandan harami

Modeli Harami, siç e përmenda tashmë, përbëhet nga një palë qirinj. Zakonisht shpall se trendi aktual po shkon drejt fundit.

Qiriu i parë Harami është i gjatë dhe është në ngjyrë të gjelbër në rastin e tendencës rritëse dhe në të kuqe në rast të trendit rënës.

Qiriu i dytë Harami është i shkurtër dhe në ngjyrë të kundërt me të parën. Do të thotë se do të jetë një qiri i shkurtër i kuqërremtë kur ka një tendencë rritëse dhe një qiri i shkurtër rritës kur ka një tendencë rënëse.

Si të kapni majat dhe fundet me model Harami me Binomo
Harami do të thotë grua shtatzënë

Leximi i modelit Harami

Në një trend të vazhdueshëm, qirinjtë janë të së njëjtës ngjyrë. Kur ka një qiri të gjatë, tendenca është e fortë. Por sa herë që shfaqet një qiri me ngjyra të ndryshme, mund të jetë një sinjal i ndryshimit të trendit. Në modelin Harami, ky qiri me ngjyrë të kundërt është dukshëm më i shkurtër se ai i mëparshëm. Për më tepër, zakonisht shpaloset brenda trupit të atij të bërë më parë. Sa herë që vini re qirinjtë Harami, ka shumë të ngjarë që trendi të ndryshojë. Zgjedhja tjetër është korrigjimi i pashmangshëm i çmimit përpara se tregu të vazhdojë në drejtimin e mëparshëm.

Tregtimi me modelin Harami në platformën Binomo

Si të kapni majat dhe fundet me model Harami me Binomo
Harami në grafikun ditor të IBM

Për shkak të pasigurisë, nëse qirinjtë Harami përfaqësojnë ndryshimin e trendit ose korrigjimin e çmimit, është më mirë të përdorni modelin e përshkruar për tregtimin afatgjatë. Në shembullin e grafikut të mësipërm, afati kohor i zgjedhur është 1 ditë. Momenti më i arsyeshëm për të hyrë në pozicion është zhvillimi i qiririt të tretë, jeshil. Ky qiri tregon qartë se tendenca do të rritet. Intervali i tregtimit duhet të jetë 1 ditë.

Ju tani keni njohuritë e nevojshme rreth modelit Harami, kështu që është koha për ta vënë atë në praktikë. Provojeni në llogarinë demo falas të Binomo përpara se të dilni real. Vetëm jini jashtëzakonisht të kujdesshëm ndaj tregtimeve tuaja, pasi nuk ka ndonjë strategji pa rrezik dhe me shumë gjasa do të pësoni humbje gjatë rrugës. Jini gjithmonë të përgatitur për t'u marrë me gjërat që nuk po shkojnë sipas planit.

Do të ishim të lumtur të dëgjonim nga ju. Përdorni seksionin për komente më poshtë.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!