Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo

Oferta dhe kërkesa është diçka që drejton tregjet në të gjithë botën financiare. Ligji i kërkesës thotë se kërkesa është në përpjesëtim të zhdrejtë me çmimin. Kur çmimi rritet, kërkesa është më e ulët sepse blerësit nuk duan të shpenzojnë shumë para për të blerë një produkt. Por kur çmimi ulet, kërkesa është më e lartë sepse blerësit blejnë me dëshirë. Ligji i ofertës thotë se oferta është drejtpërdrejt proporcionale me çmimin. Kur çmimi është i ulët, oferta është e ulët sepse shitësit nuk dëshirojnë të shesin me një çmim kaq të ulët. Por kur çmimi është i lartë, oferta rritet gjithashtu sepse shitësit dëshirojnë t'i shesin produktet me çmimin më të lartë të mundshëm.

Këto janë ligjet e thjeshta të ofertës dhe kërkesës. Tani, le të shohim se si të përdorim zonat e ofertës dhe kërkesës në tregje për të tregtuar në Binomo.

Njohja e zonave të ofertës dhe kërkesës në Binomo

Zonat e ofertës dhe kërkesës mund të identifikohen si zona e gjerë e niveleve të mbështetjes dhe rezistencës. Por ideja pas tyre është e ndryshme. Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës funksionojnë sepse ato janë të lidhura me majat dhe fundet e kaluara, të cilat janë dukshëm të dukshme për pjesëmarrësit e tregut. Oferta dhe kërkesa janë më shumë rreth të lira ose të shtrenjta. Kërkesa formohet në nivelin e mbështetjes dhe oferta në rezistencë.

Për të gjetur zonat e ofertës dhe kërkesës, duhet të kërkoni qirinjtë e gjatë që shfaqen më pas. Më pas, duhet të identifikoni bazën për lëvizjen e shpejtë të çmimit, e cila zakonisht është luhatja anash.

Tregtimi me zonat e ofertës dhe kërkesës në platformën Binomo

Në mënyrë tipike, kur çmimi bie në zonën e kërkesës, është një sinjal për lëvizjen lart. Kjo do të thotë që ju duhet të hapni një pozicion blerjeje. Në platformën Binomo përdorni çifte monedhash (CFD) në vend të Tregtimeve me kohë të caktuar. Mos harroni të vendosni një Stop Humbje pak nën zonën e kërkesës (ose mbi zonën e ofertës për pozicionet e shitjes).

Kur çmimi takon zonën e furnizimit, zakonisht çmimi së shpejti do të bjerë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shkruani shkurt.

Ndonjëherë, kërkesa bëhet zonë e ofertës ose e kundërta. Është e ngjashme me ndërrimin e roleve midis mbështetjes dhe rezistencës.

Ekzistojnë disa formacione të ofertës dhe kërkesës. Le të hedhim një vështrim më të afërt në disa nga më të zakonshmet.

Modelet e vazhdimit të trendit

Kërkesa dhe oferta mund të formojnë modele të vazhdimit të trendit. Ndodh kur çmimi rritet, pastaj luhatet duke krijuar nivelin bazë dhe vazhdon të rritet më pas. Atëherë mund të themi se krijohet zona e kërkesës. Ju duhet të vendosni një pozicion afatgjatë kur çmimi rishikon nivelin e kërkesës pas tubimit.

Gjatë trendit rënës, modeli krijohet kur çmimi bie në bazë dhe më pas depërton dhe lëviz më poshtë. Hapni një tregti të shitjes kur çmimi të kthehet në zonën e furnizimit pas tubimit.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Modelet e vazhdimit të tendencës së ofertës dhe kërkesës

Modelet e ndryshimit të trendit

Kur çmimi ishte në rënie, atëherë ai lëviz brenda bazës për një kohë dhe pas kësaj, ndryshon drejtimin, marrim një zonë kërkese dhe model të mundshëm të ndryshimit të kërkesës. Ju duhet të hapni një pozicion blerjeje në momentin që çmimi po prek përsëri nivelin e kërkesës.

Një model i ndryshimit të ofertës zhvillohet kur, pas trendit në rritje dhe luhatjes brenda bazës, çmimi lëviz në rënie. Kjo është arsyeja pse ju duhet të hapni një tregti shitjeje këtu. Futni kur çmimi po rishikon zonën e furnizimit të krijuar tashmë.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Modelet e ndryshimit të tendencës së ofertës dhe kërkesës

Zona e rrokullisjes

Ne e quajmë zonë rrotulluese situatën kur kërkesa ndryshon në ofertë. Zonat e ofertës dhe kërkesës përfundimisht do të shterojnë. Kjo ndodh kur çmimi kalon zonën dhe lëviz më tej. Ndonjëherë duke e bërë këtë çmimi do të lërë një bazë të re për modelin e ri të ofertës/kërkesës. Atëherë mund të themi se zona ka ndryshuar rolin e saj.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Zona e rrotullimit - ndërrimi i roleve


Sa e fortë është kërkesa dhe oferta

Fuqia e kërkesës dhe ofertës mund të matet nga llojet e qirinjve që shfaqen pas daljes nga këto nivele. Kur çmimi lëviz papritur lart ose poshtë dhe qirinjtë janë të gjatë dhe me të njëjtën ngjyrë, kjo nënkupton një kërkesë ose ofertë shumë të fortë. Zonat ende konsiderohen të jenë të forta kur qirinjtë janë me gjatësi mesatare me kthime të herëpashershme. Pas kërkesës ose ofertës së dobët, çmimi po lëviz pa shumë forcë.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Dinamika e lëvizjes pas largimit nga baza

Një mënyrë tjetër për të përcaktuar nëse niveli është i fortë është koha e kaluar në zonë. Në këtë rast, koha e kaluar në ofertë ose kërkesë lidhet në mënyrë të zhdrejtë me fuqinë e zonës. Një kohë kaq e shkurtër brenda zonës është dëshmi e më shumë kërkesës apo ofertës jashtë bilancit.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Koha e kaluar në zonë

Gjatësia e lëvizjes së çmimit nga kërkesa ose oferta dhe mbrapa jep gjithashtu informacion për fuqinë e niveleve. Niveli është i fortë kur çmimi lëviz shumë përpara se të kthehet.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Madhësia e lëvizjes para kthimit në zonë

Niveli dobësohet sa herë që çmimi kthehet në të. Herën e parë që çmimi prek kërkesën ose ofertën, zona është më e forta. Herën tjetër është ende relativisht i fortë, por dobësohet me çdo kthim të mëvonshëm të çmimit.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Çdo prekje e zonës e dobëson atë

Përdorimi i zonave të kërkesës dhe ofertës për të hyrë në një pozicion tregtar në Binomo

Së pari duhet të identifikoni zonat e kërkesës dhe ofertës. Kërkoni për to në korniza kohore më të larta.

Hapi tjetër është të kontrolloni se si pranohen nivelet në kornizën kohore që dëshironi të tregtoni.

Tani, prisni për sinjalin e veprimit të çmimit dhe futni tregtinë në përputhje me rrethanat.

Më poshtë, ekziston një shembull i një kornize kohore për çiftin e monedhës GBPUSD.

Si të përdorni zonat e ofertës dhe kërkesës në Binomo
Identifikoni së pari zonat e ofertës dhe kërkesës, pastaj tregtinë

Ju duhet të futni një pozicion tregtar kur vëreni një zonë të fortë të kërkesës ose ofertës.

Përmbledhje

Oferta dhe kërkesa janë baza për të gjitha tregjet financiare. Ka disa ligje universale në lidhje me to dhe ju mund ta përdorni këtë njohuri për të gjetur pikat më të mira të hyrjes për tregtitë tuaja. Këto strategji nuk do të garantojnë një tregti të suksesshme njëqind për qind të kohës, por ato minimizojnë rrezikun dhe shtojnë shanset tuaja për të pasur sukses, gjë që është më së shumti që mund të shpresoni me çdo strategji.

Praktikoni identifikimin e niveleve të ofertës dhe kërkesës në llogarinë demo. Binomo ua ofron përdoruesve të saj pa pagesë dhe e furnizon me para virtuale.

Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë për përvojën tuaj në tregtimin me zonat e ofertës dhe kërkesës në platformën Binomo.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!