Депозит - Binomo North Macedonia - Binomo Северна Македонија

Како да депонирате и тргувате на Binomo
Binomo обезбедува многу различни опции за плаќање за депонирање средства на вашата трговска сметка.

Во зависност од вашата земја, можете да депонирате: како што се EUR, USD или GBP ... на вашата сметка на Binomo користејќи банкарски трансфер или банкарски картички.

Дозволете ни да ви покажеме како да направите депозит и да направите дополнителни средства на овој пазар во Биномо.


Како да депонирате на Binomo

Како да депонирате преку е-плаќања на Binomo

Трансакционирајте лесно со вашите трговски сметки користејќи е-плаќања, глобална услуга за дигитален паричник што ви овозможува да депонирате веднаш, без оглед на локацијата.


Депонирајте преку Skrill

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Skrill“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Кликнете на копчето „Копирај“ за да ја копирате е-поштата на сметката на Skrill на Binomo. Потоа кликнете на копчето „Следно“.
Или можете да кликнете „Како да направите депозит“ за да добиете инструкција за GIF.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Треба да внесете ID на трансакција на Skrill. За да го направите тоа, отворете ја вашата сметка на Skrill, а потоа испратете средства на сметката на Binomo на која сте ја копирале адресата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

5.1 Отворете ја вашата сметка на Skrill, кликнете на копчето „Испрати“ и изберете ја опцијата „Skrill to Skrill“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5.2 Залепете ја адресата на е-пошта на Binomo што ја копиравте претходно и кликнете на копчето „Продолжи“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5.3 Внесете ја сумата што сакате да ја испратите, а потоа кликнете „Продолжи“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5.4 Кликнете на копчето „Потврди“ за да продолжите.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5.5 Внесете PIN-код и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5.6 Испратени средства. Сега треба да копирате ID на трансакција, следете ја страницата Трансакции.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5.7 Изберете ја трансакцијата што сте ја испратиле на сметката на Binomo и копирајте го ID на трансакцијата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Вратете се на страницата Binomo и залепете го ID на трансакцијата во полето. Потоа кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Ќе се појави потврда за процесот на депозит. Исто така, информациите за вашиот депозит ќе бидат на страницата „Историја на трансакции“ во вашата сметка.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит преку AstroPay картичка

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „AstroPay“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Кликнете „Веќе имам AstroPay картичка“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Внесете ги информациите за вашата AstroPay картичка (број на картичка, датум на истекување и код за потврда). Потоа кликнете на „Потврди депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Вашиот депозит е успешно обработен. Кликнете на „Назад во Корп Dolphin“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Вашиот депозит е потврден! Кликнете на „Продолжи со тргување“.

8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот и потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
9. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит преку Advcash

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Advcash“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Ќе бидете пренасочени на начин на плаќање Advcash, кликнете на копчето „Оди на плаќање“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Внесете ја адресата на е-пошта, лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „Најави се во Adv“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

6. Изберете ја валутата на вашата Advcash сметка и кликнете на копчето „Продолжи“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Потврдете го вашиот трансфер со кликнување на копчето „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. Потврдата за вашата трансакција ќе биде испратена на вашата е-пошта. Отворете го вашето поле за е-пошта и потврдете го за да го завршите депозитот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
9. По потврдата ќе ја добиете оваа порака за успешната трансакција.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
10. Ќе ги добиете деталите за извршеното плаќање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
11. Потврдата за процесот на депозит ќе биде на страницата „Историја на трансакции“ во вашата сметка.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит преку Perfect Money

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете го делот „Соунтрија“ и изберете метод „Совршени пари“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот за депонирање. Потоа кликнете
Како да депонирате и тргувате на Binomo
на копчето „Депозит “. " копче.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Се одзема такса за обработка. Кликнете на копчето "Потврди плаќање" за да ја обработиш исплатата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Ќе добиете потврда за плаќање со детали за плаќање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Вашата трансакција е успешна. Откако ќе заврши плаќањето, ќе ви ја даде потврдата за уплатата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Како да депонирате преку банкарски картички на Binomo

Во повеќето случаи, средствата се кредитираат во рок од еден час или дури и веднаш . Меѓутоа, понекогаш може да потрае подолго во зависност од вашиот давател на услуги за плаќање. Ве молиме проверете го времето на обработка на плаќањето за вашата земја и брендот на картичката пред да контактирате со поддршката на Binomo.


Депозит во Казахстан (Visa / Mastercard / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете „Казахстан“ во делот „Соунтрија“ и изберете метод „Visa / Mastercard / Maestro“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Пополнете ги деталите за вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.

Ако вашата картичка е издадена од Каспи банка, тогаш ве молиме проверете во мобилната апликација дека сте ја активирале опцијата за плаќање на Интернет и не сте го достигнале вашиот лимит. Можете исто така да го проширите лимитот во вашата мобилна апликација.

Исто така, вашата банка може да ја одбие трансакцијата, за да ја избегнете, следете ги овие информации:
1. Ако вашата банка има сомневање за измама, тогаш ја одбива операцијата.
2. Потоа од вашата картичка се дебитира случаен износ (од 50 до 99 тенге).
3. Ќе побарате да ја внесете сумата што е задолжена. Внесете го износот од СМС во мобилната апликација.
4. Доколку сумата е точна, тогаш ќе бидете вклучени во БЕЛАТА ЛИСТА.
5. Дебитираниот износ ќе биде вратен на картичката.
6. Следното плаќање ќе биде успешно.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Внесете еднократна лозинка од вашата банка за да ја завршите трансакцијата.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата:
Како да депонирате и тргувате на Binomo


Депозит во Турција (Visa / Mastercard / Maestro)

Овој начин на плаќање може да го користите само ако:

 • Да има турско државјанство (со целосна лична карта);
 • Користете турска IP адреса;

Запомнете!

 • Можете да направите само 5 успешни трансакции дневно;
 • Треба да почекате 30 минути откако ќе направите трансакција за да направите друга.
 • Можете да користите само 1 турска лична карта за да ја надополните вашата сметка.


Можете исто така да користите други начини на плаќање.

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете „Турција“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Visa / Mastercard / Maestro“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Изберете го износот на депозитот, внесете го вашето име и презиме и притиснете го копчето „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Пополнете ги информациите за вашата картичка и кликнете на копчето „Yatır“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. СМС со код ќе биде испратена на вашиот мобилен телефон. Внесете го кодот и кликнете на „Онај“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Вашата уплата беше успешна. Ќе бидете автоматски пренасочени на следната страница.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Можете да се вратите во Binomo со кликнување на копчето „Siteye Geri Dön“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, одете во табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит во арапски земји (Visa / Mastercard / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Visa“, „Mastercard/Maestro“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Пополнете ги податоците од вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата:
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит во Украина (Visa / Mastercard / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете „Ukraine“ во делот „Сountry“ и изберете „Mastercard/Maestro“ или „Visa“ метод во зависност од оној што го користите.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Пополнете ги деталите за вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Доколку плаќањето е успешно ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на плаќање, датум и ID на трансакцијата:
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит во Индија (Visa / Mastercard / Rupay)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете „Индија“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Виза“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот, вашиот телефонски број и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Внесете ги деталите за вашата картичка и кликнете „Плати“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Внесете ја еднократната лозинка (OTP) што е испратена на вашиот мобилен број и кликнете „Поднеси“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Вашата уплата беше успешна.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Можете да го проверите статусот на вашата трансакција во табулаторот „Историја на трансакции“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Како да депонирате преку банкарски трансфер на Binomo

Можете да ја надополнувате вашата трговска сметка на Binomo со банкарски трансфери, начин на плаќање што ви овозможува да вршите трансакции од вашата банкарска сметка на вашата сметка на Binomo.

Депозит преку Boleto Rapido

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете Бразил во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Boleto Rapido“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Можете да го преземете Boleto со кликнување на „Зачувај PDF“. Или можете да го скенирате бар-кодот со вашата банкарска апликација или да го копирате кодот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Најавете се во апликацијата за вашата банкарска сметка и кликнете „Пагаментос“. Скенирајте го кодот со камерата. Исто така, можете рачно да ги вметнете броевите на Boleto со кликнување на „Digitar Números“. Кога ќе ги скенирате или вметнувате броевите на Boleto, ќе бидете пренасочени на страницата за потврда. Проверете дали сите информации се точни и кликнете „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Проверете дали сумата е точна и кликнете „Проксимо“. За да ја завршите трансакцијата, кликнете на „Финализар“. Потоа внесете го вашиот 4-цифрен PIN за да ја потврдите трансакцијата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит преку Itau

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете го начинот на плаќање „Itau“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Изберете Bradesco и внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Забележете го копчето PIX. Сè уште не ја затворајте оваа страница, за да можете да го завршите плаќањето со преземање на потврдата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Најавете се во вашата апликација Itau. Допрете на менито „PIX“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Допрете „Transferir“ и внесете го PIX клучот – e-mail адреса од чекор 5. Допрете „Continuar“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. Проверете дали збирот на депозитот е точен и допрете „Продолжи“. Проверете дали сите детали за плаќање се точни и кликнете на „Pagar“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
9. Внесете го износот на депозитот, изберете го типот на сметката и кликнете „Продолжи“.

10. Изберете го датумот и кликнете „Продолжи“.

11. Проверете дали сè е точно и кликнете „Потврди“. Потоа внесете го вашиот безбедносен код.

12. Плаќањето е завршено. Направете слика од екранот на сметката.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
13. Вратете се на страницата од чекор 5 и кликнете на копчето „Кликнете овде за да испратите доказ“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
14. Внесете ги вашите банкарски податоци и кликнете „Прикачи“ за да ја поставите вашата сметка.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
15. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депозит преку PicPay

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете го начинот на плаќање „PicPay“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Ќе се генерира QR-код. Можете да го скенирате со вашата апликација PicPay.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Отворете ја вашата апликација PicPay, кликнете на „QR код“. Скенирајте го кодот од претходниот чекор.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Изберете начин на плаќање и допрете „Pagar“. Внесете ги деталите за вашата банкарска картичка, допрете „Продолжи“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. Внесете ја вашата лозинка за PicPay и допрете „Продолжи“. Ќе видите потврда за вашата уплата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
9. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Депонирајте преку Pagsmile

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете еден од начините на плаќање.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. За плаќања преку Boleto Rápido и Lotérica, внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. За плаќања преку PicPay или една од следните банки можете да изберете на екранот, Itaú, Santander, Bradesco e Caixa, да ги внесете вашите лични податоци: вашето име, CPF, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. За да го завршите плаќањето користејќи Boleto Rápido, преземете го Boleto со кликнување на „Salavar PDF“. Или можете да го скенирате бар-кодот со вашата банкарска апликација или да го копирате кодот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Последователно за да го завршите плаќањето користејќи Lotérica, забележете ги „Código de convênio“ и вашиот „Número de CPF/CNPJ“ и одете до најблиската „Lotérica“ за да ја извршите уплатата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. За да го завршите плаќањето преку PicPay, забележете дека ќе се генерира QR-код. Можете да го скенирате со вашата апликација PicPay користејќи го водичот чекор-по-чекор на оваа врска.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
9. За да го завршите плаќањето преку банкарски трансфер, забележете го клучот PIX. Сè уште не ја затворајте оваа страница, за да можете да го завршите плаќањето со преземање на потврдата. Следно, кликнете на името на банката за да го видите чекор-по-чекор водичот за тоа како да го комплетирате депозитот преку Itaú, Santander, Bradesco и Caixa.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
10. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
11. Ако имате какви било прашања, ве молиме не двоумете се да не контактирате преку нашиот разговор, телеграма: Тим за поддршка на Binomo, како и преку нашата е-пошта: [email protected]

Депозит преку Сантандер

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете го начинот на плаќање „Santander“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Изберете Bradesco и внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Забележете го копчето PIX. Сè уште не ја затворајте оваа страница, за да можете да го завршите плаќањето со преземање на потврдата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Најавете се на вашата сметка на Santander. Кликнете на менито „PIX“, а потоа кликнете на „Пренеси“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
7. Изберете „Pix e Transferências“. Потоа изберете „Fazer uma transferência“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
8. Пополнете ги информациите за сметката за да го извршите банкарскиот трансфер. Кликнете на „Продолжи“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
9. Плаќањето е завршено. Зачувајте ја потврдата со кликнување на „Salvar en PDF“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
10. Вратете се на страницата од чекор 5 и кликнете на копчето „Кликнете овде за да испратите доказ“. Внесете ги вашите банкарски податоци и кликнете „Прикачи“ за да ја поставите вашата сметка.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
11. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Кога средствата ќе се кредитираат на мојата сметка?

Повеќето платежни системи ги обработуваат трансакциите веднаш по добивањето на потврдите или во рок од еден работен ден. Сепак, не сите и не во секој случај. Вистинското време на завршување во голема мера зависи од давателот на плаќање. Обично, условите се наведени на веб-страницата на провајдерите или се прикажуваат за време на нарачката за трансакција.

Ако вашата уплата остане „Во тек“ повеќе од 1 работен ден или е завршена, но средствата не се кредитирани на вашата сметка, ве молиме контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо.


Дали е безбедно да ви испраќам средства?

Сосема е безбедно ако депонирате преку делот „Касиер“ на платформата Binomo (копче „Депозит“ во горниот десен агол). Ние соработуваме само со доверливи даватели на платежни услуги кои се во согласност со стандардите за безбедност и заштита на личните податоци, како што се 3-D Secure или PCI стандардот што го користи Visa.

Во некои случаи, кога правите депозит, ќе бидете пренасочени на веб-страниците на нашите партнери. Не грижи се. Ако депонирате преку „Касиер“, сосема е безбедно да ги пополните вашите лични податоци и да испратите средства до CoinPayments или други даватели на платежни услуги.


Мојот депозит не помина, што да правам?

Сите неуспешни плаќања спаѓаат во овие категории:

 • Средствата не се дебитирани од вашата картичка или паричник. Дијаграмот на текови подолу покажува како да се реши овој проблем.

Како да депонирате и тргувате на Binomo

 • Средствата се дебитирани, но не се кредитираат на сметката на Binomo. Дијаграмот на текови подолу покажува како да се реши овој проблем.

Како да депонирате и тргувате на Binomo
Во првиот случај, проверете го статусот на вашиот депозит во „Историјата на трансакции“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Во мобилната апликација: Отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.

Ако статусот на вашиот депозит е „ Во очекување “, следете ги овие чекори:

1. Проверете го упатството за тоа како да депонирате со вашиот начин на плаќање во делот Депозити во Центарот за помош за да бидете сигурни дека не сте пропуштиле ниту еден чекор.

2. Ако обработката на вашето плаќање трае подолго од еден работен ден , контактирајте со вашата банка или добавувач на дигитални паричник за да ви помогне да го посочите проблемот.

3. Ако вашиот давател на плаќање вели дека сè е во ред, но сè уште не сте ги добиле средствата, контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо. Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.

Ако статусот на вашиот депозит е „ Одбиен “ или „ Грешка “, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на одбиениот депозит. Во некои случаи, причината за одбивање е наведена, како во примерот подолу. (Ако причината не е наведена или не знаете како да ја поправите, одете на чекор 4)
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Решете го проблемот и повторно проверете го вашиот начин на плаќање. Погрижете се да не е истечен, да имате доволно средства и правилно да ги внесете сите потребни информации, вклучувајќи го вашето име и кодот за потврда на СМС. Исто така, препорачуваме да го проверите упатството за депонирање со вашиот начин на плаќање во делот Депозити во Центарот за помош.

3. Испратете го вашето барање за депозит повторно.

4. Ако сите детали се точни, но сè уште не можете да префрлите средства или ако причината за одбивањето не е наведена, контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо. Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.

Во вториот случај, кога средствата се дебитирани од вашата картичка или паричник, но не сте ги примиле во рок од работен ден,ќе треба да го потврдиме плаќањето за да го следиме вашиот депозит.

За да ни помогнете да го префрлиме вашиот депозит на вашата сметка на Binomo, следете ги овие чекори:

1. Соберете потврда за вашата уплата. Тоа може да биде извод од банка или слика од екранот од банкарската апликација или онлајн услугата. Треба да бидат видливи вашето име и презиме, бројот на картичката или паричникот, сумата за плаќање и датумот кога е извршена.

2. Соберете ID на трансакција на таа уплата на Binomo. За да добиете ID на трансакција, следете ги овие чекори:

 • Одете во делот „Историја на трансакции“.

 • Кликнете на депозитот што не е задолжен на вашата сметка.

Како да депонирате и тргувате на Binomo

 • Кликнете на копчето „Копирај трансакција“. Сега можете да го залепите во писмо до нас.

Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Испратете ја потврдата за плаќање и ID на трансакцијата на [email protected] или во разговор во живо. Можете и накратко да го објасните проблемот.

И не грижете се, ние ќе ви помогнеме да ја следите вашата исплата и да ја префрлите на вашата сметка што е можно побрзо.

Колку време е потребно за да се депонираат средства на мојата сметка?

Кога правите депозит, тој добива статус „ Во очекување “. Овој статус значи дека давателот на плаќање сега ја обработува вашата трансакција. Секој провајдер има свој период на обработка.

Следете ги овие чекори за да ги најдете информациите за просечното и максималното време на обработка на трансакцијата за вашиот депозит што чека:

1. Кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете ја картичката „ Касиерка “ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.

За корисници на мобилни апликации : отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Кликнете на вашиот депозит за да го дознаете периодот на обработка на вашата трансакција.dep_2.png
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Белешка
. Обично, давателите на плаќања ги обработуваат сите депозити во рок од неколку часа. Максималното време за обработка на трансакциите е ретко релевантно и често се должи на националните празници, прописите на давателот на плаќања итн.


Дали наплаќате за депонирање?

Binomo никогаш не зема провизија или провизија за депонирање средства. Тоа е сосема спротивно: може да добиете бонус за надополнување на вашата сметка. Сепак, некои даватели на платежни услуги може да применуваат такси, особено ако вашата сметка на Binomo и начинот на плаќање се во различни валути.

Надоместоците за трансфер и загубите од конверзија многу варираат во зависност од вашиот давател на плаќања, земјата и валутата. Обично се наведува на веб-страницата на провајдерите или се прикажува за време на нарачката за трансакција.

Како да се работи Binomo Trading

Што е средство?

Средството е финансиски инструмент што се користи за тргување. Сите занаети се засноваат на динамиката на цените на избраното средство. Постојат различни видови на средства: стоки (ЗЛАТО, СРЕБРЕ), сопственички хартии од вредност (Apple, Google), валутни парови (ЕУР/УСД) и индекси (CAC40, AES).

За да изберете средство со кое сакате да тргувате, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на делот за средства во горниот лев агол на платформата за да видите кои средства се достапни за типот на вашата сметка. 2. Можете да се движите низ списокот со средства. Средствата што ви се достапни се обоени во бела боја. Кликнете на средството за да тргувате со него. 3. Ако ја користите веб верзијата на платформата, можете да тргувате со повеќе средства одеднаш. Кликнете на копчето „+“ лево од делот за средства. Средството што ќе го изберете ќе се додаде.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Како да депонирате и тргувате на Binomo

Како да депонирате и тргувате на Binomo


Како да отворам трговија?

Кога тргувате, вие одлучувате дали цената на средството ќе оди нагоре или надолу и ќе добиете дополнителен профит доколку вашата прогноза е точна.

За да отворите трговија, следете ги овие чекори:

1. Изберете тип на сметка. Ако вашата цел е да вежбате тргување со виртуелни средства, изберете демо сметка . Ако сте подготвени да тргувате со реални средства , изберете вистинска сметка .
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете средство. Процентот до средството ја одредува неговата профитабилност. Колку е поголем процентот – толку е поголем вашиот профит во случај на успех.

Пример.Ако тргувањето од 10 долари со профитабилност од 80% се затвори со позитивен исход, 18 долари ќе се кредитираат на вашето салдо. 10 долари се вашата инвестиција, а 8 долари се профит.

Профитабилноста на некои средства може да варира во зависност од времето на истекување на тргувањето и во текот на денот во зависност од ситуацијата на пазарот.

Сите занаети се затвораат со профитабилноста што беше наведена кога беа отворени.

Ве молиме имајте предвид дека стапката на приход зависи од времето на тргување (кратко - под 5 минути или долго - над 15 минути).

Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Поставете ја сумата што ќе ја инвестирате. Минималниот износ за трговија е $1, максималниот – $1000 или еквивалент во валутата на вашата сметка. Ви препорачуваме да започнете со мали занаети за да го тестирате пазарот и да се чувствувате удобно.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Изберете време на истекување за тргување
Времето на истекување е време за завршување на трговијата. Имате многу време за истекување за да изберете: 1 минута, 5 минути, 15 минути итн. Побезбедно е да започнете со временски период од 5 минути и 1$ за секоја инвестиција за тргување.

Ве молиме имајте предвид дека вие го избирате времето за затворање на трговијата, а не неговото времетраење.
Пример . Ако го избравте 14:45 како време на истекување, трговијата ќе се затвори точно во 14:45 часот.

Исто така, има линија што го покажува времето за купување за вашата трговија. Треба да обрнете внимание на оваа линија. Тоа ви дава до знаење дали можете да отворите друга трговија. А црвената линија го означува крајот на трговијата. Во тоа време, знаете дека трговијата може да добие дополнителни средства или не може да добие.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
5. Анализирајте го движењето на цената на графиконот и направете ја вашата прогноза. Кликнете на зеленото копче ако мислите дека цената на средството ќе се зголеми или на црвеното копче ако мислите дека ќе се намали.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
6. Почекајте да се затвори трговијата за да дознаете дали вашата прогноза била точна.Ако беше, износот на вашата инвестиција плус профитот од средството ќе се додаде на вашето салдо. Во случај на нерешено - кога цената на отворањето е еднаква на цената на затворање - само почетната инвестиција ќе биде вратена на вашето салдо. Ако вашата прогноза беше неточна - инвестицијата нема да се врати.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Забелешка . Пазарот е секогаш затворен за време на викендот, така што не се достапни валутни парови, стоковни средства и акции на компанијата. Пазарните средства ќе бидат достапни во понеделник во 7:00 UTC. Во меѓувреме, нудиме тргување преку шалтер - викенд средства!

Како да го пресметам прометот за тргување?

Прометот од тргувањето е збир на сите занаети од последниот депозит.
Постојат два случаи кога се користи прометот за тргување:
 • Направивте депозит и одлучивте да повлечете средства пред да тргувате.
 • Сте користеле бонус што подразбира промет на тргување.
Во првиот случај, кога ќе ја надополните вашата сметка и ќе одлучите да се повлечете пред прометот на тргување да биде двојно поголем од износот што сте го депонирале, постои можност за провизија од 10%. За да ја избегнете оваа провизија, треба да завршите промет на тргување.

Пример . Трговец депонирал 50 долари. Износот на прометот за тргување за трговецот ќе биде 100 УСД (двојно од износот на депозитот). Кога ќе заврши прометот на тргување, трговецот може да повлече средства без провизија.

Во вториот случај, кога ќе активирате бонус, треба да го завршите прометот на тргување за да повлечете средства.
Прометот од тргувањето се пресметува со оваа формула:

износот на бонусот помножен со неговиот фактор на потпора.
Фактор на потпора може да биде:
 • Наведено во бонусот.
 • Ако не е наведено, тогаш за бонуси кои се помали од 50% од износот на депозитот, факторот на потпора би бил 35.
 • За бонуси кои се повеќе од 50% од депозитот, тоа би било 40.
Пример . Трговецот депонира 100 долари и користи бонус за 60% зголемување на депозитот. Тие ќе добијат 60 долари во бонус средства. Во овој случај, бидејќи бонусот надминува 50% од депозитот, факторот на потпора ќе биде 40. Збирот на прометот на тргување ќе биде: 60 $ * 40 = 2.400 $.

Забелешка . И успешните и неуспешните тргувања се сметаат за промет на тргување, но се зема предвид само профитабилноста на средството; инвестицијата не е вклучена.

Каде да ја најдам историјата на моите занаети?

Постои дел за историја, каде што можете да ги најдете сите информации за вашите отворени занаети и занаети што сте ги склучиле. За да ја отворите вашата трговска историја, следете ги овие чекори:

Во веб-верзијата:

1. Кликнете на иконата „Часовник“ на левата страна на платформата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Кликнете на која било трговија за да видите повеќе информации.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Во мобилната апликација:
1. Отворете мени.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете го делот „Занаети“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Забелешка . Делот за историја на трговија може да ви помогне да ги подобрите вашите вештини за тргување со редовно анализирање на вашиот напредок

Како да прочитам графикон?

Графиконот е главната алатка на трговецот на платформата. Графиконот ја прикажува динамиката на цените на избраното средство во реално време.

Можете да ја прилагодите табелата според вашите преференции.

1. За да изберете тип на графикон, кликнете на иконата на графиконот во долниот лев агол на платформата. Постојат 4 типа на графикони: планина, линија, свеќа и шипка.
Забелешка . Трговците ја претпочитаат табелата Candle бидејќи е најинформативна и најкорисна.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. За да изберете временски период, кликнете на иконата за време. Тоа одредува колку често се прикажуваат новите промени во цената на средството.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. За да зумирате и одзумирате графикон, притиснете ги копчињата „+“ и „-“ или скролувајте го глувчето. Корисниците на мобилни апликации можат да зумираат и одзумираат графикон со прстите.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. За да видите постари промени на цените, повлечете го графиконот со глувчето или прстот (за корисници на мобилни апликации).

Како да користам индикатори?

Индикаторите се визуелни алатки кои помагаат да се следат промените во движењата на цените. Трговците ги користат за да ја анализираат табелата и да склучат поуспешни занаети. Индикаторите одат заедно со различни стратегии за тргување.

Може да ги прилагодите индикаторите во долниот лев агол на платформата.

1. Кликнете на иконата „Инструменти за тргување“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Активирајте го индикаторот што ви треба со кликнување на него.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Прилагодете го како што сакате и притиснете „Примени“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
4. Сите активни индикатори ќе се појават над списокот. За да ги отстраните активните индикатори, притиснете ја иконата за корпа за отпадоци. Корисниците на мобилни апликации можат да ги најдат сите активни индикатори на табулаторот „Индикатори“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Може ли да затворам трговија пред истекот?

Кога тргувате со механиката за трговија со фиксно време, го избирате точното време кога трговијата ќе биде затворена и не може да се затвори порано.

Меѓутоа, ако користите CFD механика, можете да затворите трговија пред истекот на времето. Имајте предвид дека оваа механика е достапна само на демо сметката.

Како да се префрлите од демо на вистинска сметка?

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на типот на вашата сметка во горниот агол на платформата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
2. Изберете „Реална сметка“.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
3. Платформата ќе ве извести дека сега користите вистински средства . Кликнете на „ Трговија “.
Како да депонирате и тргувате на Binomo


Како да бидете ефикасни во тргувањето?

Главната цел на тргувањето е правилно да се предвиди движењето на средството за да се добие дополнителна добивка.
Секој трговец има своја стратегија и сет на алатки за да ги направи своите прогнози попрецизни.

Еве неколку клучни точки за пријатен почеток во тргувањето:
 1. Користете ја демо сметката за да ја истражите платформата. Демо сметката ви овозможува да испробате нови средства, стратегии и индикатори без финансиски ризици. Секогаш е добра идеја да влезете во тргувањето подготвени.
 2. Отворете ги вашите први занаети со мали количини, на пример, $1 или $2. Тоа ќе ви помогне да го тестирате пазарот и да стекнете доверба.
 3. Користете познати средства. На овој начин ќе ви биде полесно да ги предвидите промените. На пример, можете да започнете со најпопуларното средство на платформата - парот EUR/USD.
 4. Не заборавајте да истражувате нови стратегии, механики и техники! Учењето е најдобрата алатка на трговецот.


Што значи преостанатото време?

Преостанатото време (време за купување за корисниците на мобилни апликации) покажува колку време останува да се отвори трговија со избраното време на истекување. Можете да го видите преостанатото време над табелата (на веб-верзијата на платформата), а исто така е означено со црвена вертикална линија на графиконот.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Ако го промените времето на истекување (времето кога тргувањето завршува), ќе се промени и преостанатото време.

Зошто некои средства не ми се достапни?

Постојат две причини зошто одредени средства не ви се достапни:
 • Средството е достапно само за трговци со статус на сметка Стандардна, златна или ВИП.
 • Средството е достапно само во одредени денови во неделата.
Можете да го најдете списокот со достапни средства за статусот на вашата сметка со кликнување на делот за средства на платформата и лизгање надолу.

Забелешка . Достапноста зависи од денот во неделата и може да се менува во текот на денот.


Што е временски период?

Временски период, или временска рамка, е период во кој се формира графиконот.
Можете да го промените временскиот период со кликнување на иконата во долниот лев агол на табелата.
Како да депонирате и тргувате на Binomo
Временските периоди се различни за типовите на графикони:
 • За графиконите „Candle“ и „Bar“, минималниот период е 5 секунди, максималниот - 30 дена. Го прикажува периодот во кој се формира 1 свеќа или 1 лента.
 • За графиконите „Mountain“ и „Line“ - минималниот период е 1 секунда, максимумот е 30 дена. Временскиот период за овие графикони ја одредува фреквенцијата на прикажување на новите промени на цените.
Забелешка . Колку е поголем временскиот период, толку повидливи се главните трендови во движењето на цените. Колку е помал временскиот период, толку повидливи се актуелните, локални трендови.
Thank you for rating.