Повлечете - Binomo North Macedonia - Binomo Северна Македонија

Како да повлечете средства од Binomo


Како да повлечете средства на банкарска картичка на Binomo


Повлечете средства на банкарска картичка

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан .

За да повлечете средства на банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „Касиерка“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“. Допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на [email protected] . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка

Неперсонализираните банкарски картички не го наведуваат името на сопственикот на картичката, но сепак можете да ги користите за кредитирање и повлекување средства.

Без оглед на тоа што пишува на картичката (на пример, Momentum R или Card Holder), внесете го името на сопственикот на картичката како што е наведено во банкарскиот договор.

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан.

За да повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „Касиерка“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација:Отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка. Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

VISA/MasterCard/Maestro (Украина)

За да повлечете средства на вашата банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „Касиерка“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.


VISA/MasterCard/Maestro (Казахстан)

За да повлечете средства на вашата банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „Касиерка“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Како да повлечете средства преку електронски паричник на Binomo


Повлечете средства преку Skrill

1. Одете на повлекување во делот „Баса“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Skrill“ како начин за повлекување и пополнете ја вашата адреса за е-пошта. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.

Повлечете средства преку Perfect Money

Одете на повлекување во делот „Касиерка“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Совршени пари“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.

Повлечете средства преку готовина ADV

1. Одете на повлекување во делот „Баса“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.


Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „ADV cash“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.

3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.

Како да повлечете средства на банкарска сметка на Binomo

Повлекувањата од банкарски сметки се достапни само за банките на Индија, Индонезија, Турција, Виетнам, Јужна Африка, Мексико и Пакистан.

Те молам забележи!
 • Не можете да повлечете средства од вашата демо сметка. Средствата може да се исплатат само од Реалната сметка;
 • Додека имате повеќекратен промет на тргување, не можете да ги повлечете и вашите средства.
За да повлечете средства на вашата банкарска сметка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „Касиерка“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито.
Како да повлечете средства од Binomo
Потоа кликнете на табулаторот „Повлечете средства“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
Во новата верзија на апликацијата Android: допрете на иконата „Профил“ на дното на платформата. Допрете на табулаторот „Баланс“ и потоа допрете „Повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Банкарски трансфер“ како начин на повлекување. Пополнете ги останатите полиња (сите потребни информации можете да ги најдете во вашиот банкарски договор или во банкарска апликација). Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Како да повлечете средства од Binomo
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Како да повлечете средства од Binomo
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Како да повлечете средства од Binomo
Забелешка . На давателите на плаќања обично им требаат од 1 до 3 работни дена за да кредитираат средства на вашата банкарска сметка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на [email protected]. Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Зошто не можам да добијам средства веднаш откако ќе побарам повлекување?

Кога барате повлекување, прво, тоа добива одобрение од нашиот тим за поддршка. Времетраењето на овој процес зависи од статусот на вашата сметка, но ние секогаш се трудиме да ги скратиме овие периоди кога е можно. Имајте предвид дека откако ќе побарате повлекување, тоа не може да се откаже.

 • За трговците со стандарден статус, одобрувањето може да потрае до 3 дена.
 • За трговци со статус на злато – до 24 часа.
 • За трговци со ВИП статус – до 4 часа.

Забелешка . Ако не сте ја поминале потврдата, овие периоди може да се продолжат.

За да ни помогнете побрзо да го одобриме вашето барање, пред да се повлечете, проверете дали немате активен бонус со промет на тргување.

Откако вашето барање за повлекување ќе биде одобрено, го пренесуваме на вашиот давател на платежна услуга.

На давателите на плаќања обично им се потребни од неколку минути до 3 работни дена да кредитираат средства на вашиот начин на плаќање. Во ретки случаи, може да потрае и до 7 дена поради националните празници, политиката на давателот на плаќање итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме, контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на [email protected] . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Кои начини на плаќање можам да ги користам за повлекување средства?

Можете да повлечете средства на вашата банкарска картичка, банкарска сметка, е-паричник или крипто-паричник.

Сепак, има малку исклучоци.

Повлекувањата директно на банкарска картичка се достапни само за картички издадени во Украина или Турција . Ако не сте од овие земји, можете да се повлечете на вашата банкарска сметка, е-паричник или крипто-паричник. Препорачуваме да користите банкарски сметки кои се поврзани со картички. На овој начин, средствата ќе се кредитираат на вашата банкарска картичка. Повлекувањата од банкарска сметка се достапни ако вашата банка е во Индија, Индонезија, Турција, Виетнам, Јужна Африка, Мексико и Пакистан.

Повлекувањата во е-паричници се достапни за секој трговец кој направил депозит.


Која е минималната и максималната граница за повлекување?

Минималниот лимит за повлекување е $10/€10 или еквивалент на $10 во валутата на вашата сметка.

Максималниот износ за повлекување е:
 • На ден : не повеќе од 3.000 долари/3.000 евра или сума еквивалентна на 3.000 долари.
 • Неделно : не повеќе од 10.000 долари/10.000 евра или сума еквивалентна на 10.000 долари .
 • Месечно : не повеќе од 40.000 долари/40.000 евра или сума еквивалентна на 40.000 долари .
Забелешка . Во некои случаи, овие ограничувања може малку да се разликуваат во зависност од одредени даватели на плаќања.


Колку време е потребно за да се повлечат средствата?

Кога повлекувате средства, вашето барање поминува низ 3 фази:
 • Ние го одобруваме вашето барање за повлекување и го предаваме на давателот на плаќање.
 • Давателот на плаќање го обработува вашето повлекување.
 • Ги добивате вашите средства.
Те молам забележи!

На давателите на плаќања обично им се потребни од неколку минути до 3 работни дена да кредитираат средства на вашиот начин на плаќање. Во ретки случаи, може да потрае и до 7 дена поради националните празници, политиката на давателот на плаќање итн. Детални информации во врска со условите за повлекување се означени во 5.8 од Договорот за клиентот.

Период на одобрување

Откако ќе ни испратите барање за повлекување, тоа добива статус „Одобрување“ (статусот „Во очекување“ во некои верзии на мобилни апликации). Се обидуваме да ги одобриме сите барања за повлекување што е можно побрзо. Времетраењето на овој процес зависи од вашиот статус и е наведено во делот „Историја на трансакции“.

1. Кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиерка“ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“. За корисници на мобилни апликации: отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.
Како да повлечете средства од Binomo
2. Кликнете на вашето повлекување. Ќе биде наведен периодот на одобрување за вашата трансакција.
Како да повлечете средства од Binomo
Ако вашето барање се одобрува предолго, контактирајте со нас со кликнување на „Чекате повеќе од N дена?“ (копче „Контакт со поддршка“ за корисници на мобилни апликации). Ќе се обидеме да го откриеме проблемот и да го забрзаме процесот.

Период на обработка

Откако ќе ја одобриме вашата трансакција, ја пренесуваме до давателот на плаќање за понатамошна обработка. Добива статус „Обработка“ (статус „Одобрено“ во некои верзии на мобилни апликации).

Секој давател на плаќање има свој период на обработка. Кликнете на вашиот депозит во делот „Историја на трансакции“ за да ги најдете информациите за просечното време на обработка на трансакцијата (општо релевантно) и максималното време за обработка на трансакцијата (релевантно во мал број случаи).
Како да повлечете средства од Binomo
Ако вашето барање се обработува предолго, кликнете „Се чека повеќе од N дена?“ (копче „Контакт со поддршка“ за корисници на мобилни апликации). Ќе го следиме вашето повлекување и ќе ви помогнеме да ги добиете средствата што е можно поскоро.

Забелешка . На давателите на плаќања обично им требаат од неколку минути до 3 работни дена да кредитираат средства на вашиот начин на плаќање. Во ретки случаи, може да потрае и до 7 дена поради националните празници, политиката на давателот на плаќање итн.
Thank you for rating.