Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Откако успешно ќе се најавите на Binomo, можете да депонирате средства во Binomo користејќи банкарски картички, банкарски трансфери или е-паричници во Binomo.


Како да се најавите во Binomo

Како да се најавите во Binomo преку Фејсбук

Пријавете се во Binomo за целосен пристап до вашите трговски сметки. Кликнете на „Најави се“ во горниот десен агол на веб-страницата на Binomo.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете е-поштата што сте ја користеле на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Binomo бара пристап до вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Binomo.

Сега можете да започнете со тргување, депонирајте ги вашите средства во Binomo за да тргувате со вистинска сметка: Како да депонирате на Binomo
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo


Како да се најавите во Binomo преку Google

1. Имате опција да се најавите во Binomo преку Google. За да го направите тоа, само треба:
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Потоа, во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“ . Откако ќе го внесете ова најавување и кликнете „Следно“, системот ќе отвори прозорец. Ќе ви биде побарана лозинката за вашата сметка на Google .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „ Следно “.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Binomo.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Како да се најавите во Binomo преку е-пошта

Кликнете Најави се на горниот десен агол на веб-страницата на Binomo и ќе се појави формуларот за пријавување.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Кликнете на „Најави се“ и внесете ја адресата на е-пошта и лозинката со кои сте се регистрирале за да се најавите на вашата сметка.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Сега можете да започнете со тргување, имате 10.000 долари на вашата демо сметка.

Откако ќе бидете подготвени да започнете со тргување со реални средства, можете да се префрлите на вистинска сметка и да го депонирате вашиот фонд.Како да депонирате на Binomo
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo


Најавете се на Binomo Mobile Web

Тргувајте во движење, директно од вашиот телефон со мобилниот веб Binomo. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред и пристапете до главната страница на Binomo .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на копчето „Најави се“ .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Платформа за тргување на мобилната веб-страница Binomo.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Како да се најавите на апликацијата Binomo за iOS

Посетете ја продавницата за апликации и побарајте „ Binomo: Online Trade Assistant “ за да ја пронајдете оваа апликација или кликнете овде . По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на апликацијата Binomo користејќи ја вашата е-пошта.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Кликнете на опцијата „Најави се“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на жолтото копче „Најави се“ .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Имате 10.000 долари на вашата демо сметка. Тоа е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo


Како да се најавите на апликацијата Binomo Android

Посетете ја продавницата на Google Play и побарајте „ Binomo-Mobile Trading Online “ за да ја најдете оваа апликација или кликнете овде . По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на апликацијата Binomo користејќи ја вашата е-пошта.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Кликнете на опцијата „Најави се“ .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на копчето „Најави се“ .
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Binomo Trading платформа на уред со Android.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Се регистрирам преку Фејсбук и не можам да се најавам на мојот профил, што да правам?

Секогаш можете да пристапите на платформата со враќање на вашата лозинка преку е-пошта што се користи за регистрација на Facebook.

1. Кликнете „Ја заборавив мојата лозинка“ во делот „Најави се“ („Ресетирање лозинка“ за корисници на мобилни апликации).

2. Внесете ја е-поштата што ја користевте за регистрација на Facebook и кликнете „Испрати“.

3. Ќе добиете е-пошта за враќање на лозинката, отворете ја и кликнете на копчето.

4. Направете нова лозинка. Сега можете да влезете во платформата со вашата е-пошта и лозинка.

Како да се префрлате помеѓу сметки?

Можете во секое време да се префрлате помеѓу сметките и истовремено да склучувате тргувања со нив.

1. Кликнете на типот на сметката во горниот десен агол на платформата.

2. Кликнете на типот на сметката на која сакате да се префрлите.


Што ако немам трговска активност 90 дена или подолго?

Доколку немате трговска активност 90 дена по ред, ќе ви се наплаќа претплата.

Тоа е фиксна месечна исплата од $30/€30 или еквивалентен износ во валутата на вашата сметка.

Доколку немате трговска активност 6 месеци по ред, средствата на вашата сметка ќе бидат замрзнати. Ако одлучите да продолжите со тргувањето, контактирајте со нас на [email protected]. Овие информации можете да ги најдете и во параграфите 4.10 – 4.12 од Договорот за клиентот.

Како да депонирате во Binomo

Депонирајте преку банкарски трансфер во Binomo

Банкарски трансфер е кога средствата се испраќаат од една на друга банкарска сметка. Трансферот на средства од вашата банкарска сметка е обично брзо, бесплатно и безбедно.

Сантандер

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете го начинот на плаќање „Santander“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Изберете Bradesco и внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Забележете го копчето PIX. Сè уште не ја затворајте оваа страница, за да можете да го завршите плаќањето со преземање на потврдата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Најавете се на вашата сметка на Santander. Кликнете на менито „PIX“, а потоа кликнете на „Пренеси“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Изберете „Pix e Transferências“. Потоа изберете „Fazer uma transferência“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. Пополнете ги информациите за сметката за да го извршите банкарскиот трансфер. Кликнете на „Продолжи“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
9. Плаќањето е завршено. Зачувајте ја потврдата со кликнување на „Salvar en PDF“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
10. Вратете се на страницата од чекор 5 и кликнете на копчето „Кликнете овде за да испратите доказ“. Внесете ги вашите банкарски податоци и кликнете „Прикачи“ за да ја поставите вашата сметка.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
11. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Итау

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете го начинот на плаќање „Itau“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Изберете Bradesco и внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Забележете го копчето PIX. Сè уште не ја затворајте оваа страница, за да можете да го завршите плаќањето со преземање на потврдата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Најавете се во вашата апликација Itau. Допрете на менито „PIX“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Допрете „Transferir“ и внесете го PIX клучот – e-mail адреса од чекор 5. Допрете „Continuar“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. Проверете дали збирот на депозитот е точен и допрете „Продолжи“. Проверете дали сите детали за плаќање се точни и кликнете на „Pagar“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
9. Внесете го износот на депозитот, изберете го типот на сметката и кликнете „Продолжи“.

10. Изберете го датумот и кликнете „Продолжи“.

11. Проверете дали сè е точно и кликнете „Потврди“. Потоа внесете го вашиот безбедносен код.

12. Плаќањето е завршено. Направете слика од екранот на сметката.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
13. Вратете се на страницата од чекор 5 и кликнете на копчето „Кликнете овде за да испратите доказ“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
14. Внесете ги вашите банкарски податоци и кликнете „Прикачи“ за да ја поставите вашата сметка.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
15. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

PicPay

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете го начинот на плаќање „PicPay“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Ќе се генерира QR-код. Можете да го скенирате со вашата апликација PicPay.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Отворете ја вашата апликација PicPay, кликнете на „QR код“. Скенирајте го кодот од претходниот чекор.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Изберете начин на плаќање и допрете „Pagar“. Внесете ги деталите за вашата банкарска картичка, допрете „Продолжи“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. Внесете ја вашата лозинка за PicPay и допрете „Продолжи“. Ќе видите потврда за вашата уплата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
9. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Болето Рапидо

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете Бразил во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Boleto Rapido“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. Внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Можете да го преземете Boleto со кликнување на „Зачувај PDF“. Или можете да го скенирате бар-кодот со вашата банкарска апликација или да го копирате кодот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Најавете се во апликацијата за вашата банкарска сметка и кликнете „Пагаментос“. Скенирајте го кодот со камерата. Исто така, можете рачно да ги вметнете броевите на Boleto со кликнување на „Digitar Números“. Кога ќе ги скенирате или вметнувате броевите на Boleto, ќе бидете пренасочени на страницата за потврда. Проверете дали сите информации се точни и кликнете „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Проверете дали сумата е точна и кликнете „Проксимо“. За да ја завршите трансакцијата, кликнете на „Финализар“. Потоа внесете го вашиот 4-цифрен PIN за да ја потврдите трансакцијата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Пагсмајл

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја земјата и изберете еден од начините на плаќање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Автоматски ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќање. За плаќања преку Boleto Rápido и Lotérica, внесете ги вашите лични податоци: вашето име, CPF, CEP, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. За плаќања преку PicPay или една од следните банки можете да изберете на екранот, Itaú, Santander, Bradesco e Caixa, да ги внесете вашите лични податоци: вашето име, CPF, адреса на е-пошта и телефонски број. Кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. За да го завршите плаќањето користејќи Boleto Rápido, преземете го Boleto со кликнување на „Salavar PDF“. Или можете да го скенирате бар-кодот со вашата банкарска апликација или да го копирате кодот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Последователно за да го завршите плаќањето користејќи Lotérica, забележете ги „Código de convênio“ и вашиот „Número de CPF/CNPJ“ и одете до најблиската „Lotérica“ за да ја извршите уплатата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. За да го завршите плаќањето преку PicPay, забележете дека ќе се генерира QR-код. Можете да го скенирате со вашата апликација PicPay користејќи го водичот чекор-по-чекор на оваа врска.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
9. За да го завршите плаќањето преку банкарски трансфер, забележете го клучот PIX. Сè уште не ја затворајте оваа страница, за да можете да го завршите плаќањето со преземање на потврдата. Следно, кликнете на името на банката за да го видите чекор-по-чекор водичот за тоа како да го комплетирате депозитот преку Itaú, Santander, Bradesco и Caixa.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
10. За да го проверите статусот на вашата трансакција, вратете се на табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
11. Ако имате какви било прашања, ве молиме не двоумете се да не контактирате преку нашиот разговор, телеграма: Тим за поддршка на Binomo, како и преку нашата е-пошта: [email protected]

Депонирајте преку MasterCard / Visa / Maestro во Binomo

Можете да користите која било банкарска картичка што ви е издадена за да ја финансирате вашата сметка на Binomo. Тоа може да биде персонализирана или неперсонализирана картичка (без името на сопственикот на картичката), картичка во валута различна од онаа што ја користи вашата сметка.

Во повеќето случаи, средствата се кредитираат во рок од еден час или дури и веднаш . Понекогаш, може да потрае подолго во зависност од вашиот давател на услуги за плаќање. Ве молиме проверете го времето на обработка на плаќањата за вашата земја и брендот на картичката пред да контактирате со поддршката на Binomo.


Турција (MasterCard / Visa / Maestro)

Овој начин на плаќање може да го користите само ако:

  • Да има турско државјанство (со целосна лична карта);
  • Користете турска IP адреса;

Запомнете!

  • Можете да направите само 5 успешни трансакции дневно;
  • Треба да почекате 30 минути откако ќе направите трансакција за да направите друга.
  • Можете да користите само 1 турска лична карта за да ја надополните вашата сметка.


Можете исто така да користите други начини на плаќање.

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете „Турција“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Visa / Mastercard / Maestro“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Изберете го износот на депозитот, внесете го вашето име и презиме и притиснете го копчето „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Пополнете ги податоците за вашата картичка и кликнете на копчето „Yatır“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. СМС со код ќе биде испратена на вашиот мобилен телефон. Внесете го кодот и кликнете на „Онај“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Вашата уплата беше успешна. Ќе бидете автоматски пренасочени на следната страница.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Можете да се вратите во Binomo со кликнување на копчето „Siteye Geri Dön“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, одете во табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Арапски земји (MasterCard / Visa / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Visa“, „Mastercard/Maestro“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Пополнете ги податоците од вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата:
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Казахстан (MasterCard / Visa / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете „Казахстан“ во делот „Соунтрија“ и изберете метод „Visa / Mastercard / Maestro“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Пополнете ги деталите за вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.

Ако вашата картичка е издадена од Каспи банка, тогаш ве молиме проверете во мобилната апликација дека сте ја активирале опцијата за плаќање на Интернет и не сте го достигнале вашиот лимит. Можете исто така да го проширите лимитот во вашата мобилна апликација.

Исто така, вашата банка може да ја одбие трансакцијата, за да ја избегнете, следете ги овие информации:
1. Ако вашата банка има сомневање за измама, тогаш ја одбива операцијата.
2. Потоа од вашата картичка се дебитира случаен износ (од 50 до 99 тенге).
3. Ќе побарате да ја внесете сумата што е задолжена. Внесете го износот од СМС во мобилната апликација.
4. Доколку сумата е точна, тогаш ќе бидете вклучени во БЕЛАТА ЛИСТА.
5. Дебитираниот износ ќе биде вратен на картичката.
6. Следното плаќање ќе биде успешно.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Внесете еднократна лозинка од вашата банка за да ја завршите трансакцијата.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата:
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Украина (MasterCard / Visa / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете „Ukraine“ во делот „Сountry“ и изберете „Mastercard/Maestro“ или „Visa“ метод во зависност од оној што го користите.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Пополнете ги деталите за вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на плаќање, датум и ID на трансакцијата:
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Индија (MasterCard / Visa / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете „Индија“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Виза“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот, вашиот телефонски број и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Внесете ги деталите за вашата картичка и кликнете „Плати“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Внесете ја еднократната лозинка (OTP) што е испратена на вашиот мобилен број и кликнете „Поднеси“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Вашата уплата беше успешна.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Можете да го проверите статусот на вашата трансакција во табулаторот „Историја на трансакции“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Депонирајте преку е-паричник во Binomo

Тоа е многу лесно да се направи. Постапката ќе трае неколку минути.


Advcash

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Advcash“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Ќе бидете пренасочени на начин на плаќање Advcash, кликнете на копчето „Оди на плаќање“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Внесете ја адресата на е-пошта, лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „Најави се во Adv“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

6. Изберете ја валутата на вашата Advcash сметка и кликнете на копчето „Продолжи“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Потврдете го вашиот трансфер со кликнување на копчето „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
8. Потврдата за вашата трансакција ќе биде испратена на вашата е-пошта. Отворете го вашето поле за е-пошта и потврдете го за да го завршите депозитот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
9. По потврдата ќе ја добиете оваа порака за успешната трансакција.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
10. Ќе ги добиете деталите за извршеното плаќање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
11. Потврдата за процесот на депозит ќе биде на страницата „Историја на трансакции“ во вашата сметка.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

AstroPay картичка

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „AstroPay“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Кликнете „Веќе имам AstroPay картичка“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Внесете ги информациите за вашата AstroPay картичка (број на картичка, датум на истекување и код за потврда). Потоа кликнете на „Потврди депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Вашиот депозит е успешно обработен. Кликнете на „Назад во Корп Dolphin“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Вашиот депозит е потврден! Кликнете на „Продолжи со тргување“.

8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот и потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
9. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Скрил

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Skrill“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Изберете ја сумата за депонирање и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
4. Кликнете на копчето „Копирај“ за да ја копирате е-поштата на сметката на Skrill на Binomo. Потоа кликнете на копчето „Следно“.
Или можете да кликнете „Како да направите депозит“ за да добиете инструкција за GIF.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Треба да внесете ID на трансакција на Skrill. За да го направите тоа, отворете ја вашата сметка на Skrill, а потоа испратете средства на сметката на Binomo на која сте ја копирале адресата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

5.1 Отворете ја вашата сметка на Skrill, кликнете на копчето „Испрати“ и изберете ја опцијата „Skrill to Skrill“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5.2 Залепете ја адресата на е-пошта на Binomo што ја копиравте претходно и кликнете на копчето „Продолжи“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5.3 Внесете ја сумата што сакате да ја испратите, а потоа кликнете „Продолжи“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5.4 Кликнете на копчето „Потврди“ за да продолжите.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5.5 Внесете PIN-код и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5.6 Испратени средства. Сега треба да копирате ID на трансакција, следете ја страницата Трансакции.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5.7 Изберете ја трансакцијата што сте ја испратиле на сметката на Binomo и копирајте го ID на трансакцијата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Вратете се на страницата Binomo и залепете го ID на трансакцијата во полето. Потоа кликнете на „Потврди“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Ќе се појави потврда за процесот на депозит. Исто така, информациите за вашиот депозит ќе бидат на страницата „Историја на трансакции“ во вашата сметка.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Совршени пари

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Изберете го делот „Соунтрија“ и изберете метод „Совршени пари“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Внесете го износот за депонирање. Потоа кликнете
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
на копчето „Депозит “. " копче.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
5. Се одзема такса за обработка. Кликнете на копчето "Потврди плаќање" за да ја обработиш исплатата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
6. Ќе добиете потврда за плаќање со детали за плаќање.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
7. Вашата трансакција е успешна. Откако ќе заврши плаќањето, ќе ви ја даде потврдата за уплатата.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Дали е безбедно да ви испраќам средства?

Сосема е безбедно ако депонирате преку делот „Касиер“ на платформата Binomo (копче „Депозит“ во горниот десен агол). Ние соработуваме само со доверливи даватели на платежни услуги кои се во согласност со стандардите за безбедност и заштита на личните податоци, како што се 3-D Secure или PCI стандардот што го користи Visa.

Во некои случаи, кога правите депозит, ќе бидете пренасочени на веб-страниците на нашите партнери. Не грижи се. Ако депонирате преку „Касиер“, сосема е безбедно да ги пополните вашите лични податоци и да испратите средства до CoinPayments или други даватели на платежни услуги.


Мојот депозит не помина, што да правам?

Сите неуспешни плаќања спаѓаат во овие категории:

  • Средствата не се дебитирани од вашата картичка или паричник. Дијаграмот на текови подолу покажува како да се реши овој проблем.

Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

  • Средствата се дебитирани, но не се кредитираат на сметката на Binomo. Дијаграмот на текови подолу покажува како да се реши овој проблем.

Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Во првиот случај, проверете го статусот на вашиот депозит во „Историјата на трансакции“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Во мобилната апликација: Отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.

Ако статусот на вашиот депозит е „ Во очекување “, следете ги овие чекори:

1. Проверете го упатството за тоа како да депонирате со вашиот начин на плаќање во делот Депозити во Центарот за помош за да бидете сигурни дека не сте пропуштиле ниту еден чекор.

2. Ако обработката на вашето плаќање трае подолго од еден работен ден , контактирајте со вашата банка или добавувач на дигитални паричник за да ви помогне да го посочите проблемот.

3. Ако вашиот давател на плаќање вели дека сè е во ред, но сè уште не сте ги добиле средствата, контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо. Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.

Ако статусот на вашиот депозит е „ Одбиен “ или „ Грешка “, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на одбиениот депозит. Во некои случаи, причината за одбивање е наведена, како во примерот подолу. (Ако причината не е наведена или не знаете како да ја поправите, одете на чекор 4)
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Решете го проблемот и повторно проверете го вашиот начин на плаќање. Погрижете се да не е истечен, да имате доволно средства и правилно да ги внесете сите потребни информации, вклучувајќи го вашето име и кодот за потврда на СМС. Исто така, препорачуваме да го проверите упатството за депонирање со вашиот начин на плаќање во делот Депозити во Центарот за помош.

3. Испратете го вашето барање за депозит повторно.

4. Ако сите детали се точни, но сè уште не можете да префрлите средства или ако причината за одбивањето не е наведена, контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо. Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.

Во вториот случај, кога средствата се дебитирани од вашата картичка или паричник, но не сте ги примиле во рок од работен ден,ќе треба да го потврдиме плаќањето за да го следиме вашиот депозит.

За да ни помогнете да го префрлиме вашиот депозит на вашата сметка на Binomo, следете ги овие чекори:

1. Соберете потврда за вашата уплата. Тоа може да биде извод од банка или слика од екранот од банкарската апликација или онлајн услугата. Треба да бидат видливи вашето име и презиме, бројот на картичката или паричникот, сумата за плаќање и датумот кога е извршена.

2. Соберете ID на трансакција на таа уплата на Binomo. За да добиете ID на трансакција, следете ги овие чекори:

  • Одете во делот „Историја на трансакции“.

  • Кликнете на депозитот што не е задолжен на вашата сметка.

Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo

  • Кликнете на копчето „Копирај трансакција“. Сега можете да го залепите во писмо до нас.

Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
3. Испратете ја потврдата за плаќање и ID на трансакцијата на [email protected] или во разговор во живо. Можете и накратко да го објасните проблемот.

И не грижете се, ние ќе ви помогнеме да ја следите вашата исплата и да ја префрлите на вашата сметка што е можно побрзо.

Колку време е потребно за да се депонираат средства на мојата сметка?

Кога правите депозит, тој добива статус „ Во очекување “. Овој статус значи дека давателот на плаќање сега ја обработува вашата трансакција. Секој провајдер има свој период на обработка.

Следете ги овие чекори за да ги најдете информациите за просечното и максималното време на обработка на трансакцијата за вашиот депозит што чека:

1. Кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете ја картичката „ Касиерка “ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.

За корисници на мобилни апликации : отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
2. Кликнете на вашиот депозит за да го дознаете периодот на обработка на вашата трансакција.dep_2.png
Како да се најавите и да депонирате средства во Binomo
Белешка
. Обично, давателите на плаќања ги обработуваат сите депозити во рок од неколку часа. Максималното време за обработка на трансакциите е ретко релевантно и често се должи на националните празници, прописите на давателот на плаќања итн.


Дали наплаќате за депонирање?

Binomo никогаш не зема провизија или провизија за депонирање средства. Тоа е сосема спротивно: можете да добиете бонус за надополнување на вашата сметка. Сепак, некои даватели на платежни услуги може да применуваат такси, особено ако вашата сметка на Binomo и начинот на плаќање се во различни валути.

Надоместоците за трансфер и загубите од конверзија во голема мера се разликуваат во зависност од вашиот давател на плаќање, земјата и валутата. Обично се наведува на веб-страницата на провајдерите или се прикажува за време на нарачката за трансакција.


Кога средствата ќе се кредитираат на мојата сметка?

Повеќето платежни системи ги обработуваат трансакциите веднаш по добивањето на потврдите или во рок од еден работен ден. Сепак, не сите и не во секој случај. Вистинското време на завршување во голема мера зависи од давателот на плаќање. Вообичаено, условите се наведени на веб-страницата на провајдерите или се прикажуваат за време на нарачката за трансакција.

Ако вашата уплата остане „Во тек“ повеќе од 1 работен ден или е завршена, но средствата не се кредитирани на вашата сметка, ве молиме контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо.

Thank you for rating.