Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo

Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo


Pyetje të përgjithshme


Çfarë është verifikimi? Pse më duhet?

Verifikimi është një konfirmim i identitetit tuaj dhe mjeteve të pagesës (për shembull, kartat bankare). Verifikimi i përdoruesit kërkohet nga rregullatorët e tregut financiar dhe ofruesit e shërbimeve të pagesave. Kjo është një procedurë standarde që përdorin të gjitha platformat tregtare. Çdo tregtar Binomo do t'i kërkohet të kalojë verifikimin në një moment. Pas kësaj, tërheqjet e fondeve do të kufizohen, derisa tregtari të jetë verifikuar.

Përveçse është një kërkesë e zbatuar nga ligji, verifikimi gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e fondeve tuaja . Nëse llogaria vidhet, përdoruesit e verifikuar kanë një shans për të rikthyer fondet e tyre.

Ju mund të gjeni informacion të plotë në lidhje me verifikimin e përdoruesit në Marrëveshjen e Klientit, paragrafët 4 dhe 5.


Kur do të jem në gjendje të tërheq fonde?

Ju mund të tërhiqeni menjëherë pasi të ketë përfunduar verifikimi. Procesi i verifikimit zakonisht zgjat më pak se 10 minuta. Kërkesa për tërheqje do të përpunohet nga Binomo brenda 3 ditëve të punës. Data dhe ora e saktë që do të merrni fondet varet nga ofruesi i shërbimit të pagesave.

Sa kohë zgjat verifikimi?

Verifikimi i llogarisë suaj zakonisht na merr më pak se 10 minuta.

Janë të pakta rastet e rralla kur dokumentet nuk mund të verifikohen automatikisht dhe ne i kontrollojmë me dorë. Në këtë situatë, periudha e verifikimit mund të zgjatet deri në 7 ditë pune.
Mund të bëni depozita dhe të tregtoni ndërsa prisni, por nuk do të mund të tërhiqni fonde derisa të përfundojë verifikimi.


Si ta kaloj verifikimin?

Pasi të keni marrë një kërkesë verifikimi për të kaluar me sukses verifikimin, do t'ju duhet:
 • Foto e pasaportës, kartës së identitetit ose patentës së shoferit, në anën e përparme dhe të pasme (nëse dokumenti është i dyanshëm). Llojet e dokumenteve mund të ndryshojnë sipas vendit, kontrolloni listën e plotë të dokumenteve.
 • Fotot e kartave bankare që keni depozituar (vetëm në anën e përparme).
 • Foto e një pasqyre bankare (vetëm për kartat jo të personalizuara).

Shënim . Sigurohuni që dokumentet do të jenë të vlefshme për të paktën një muaj nga data e ngarkimit (për banorët e Indonezisë dhe Brazilit vlefshmëria është e parëndësishme). Emri juaj i plotë, numrat, datat dhe të gjitha cepat e dokumentit tuaj duhet të jenë të dukshme. Ne pranojmë dokumente në formatet e mëposhtme: jpg, png, pdf.

Pasi të gjitha dokumentet tuaja të jenë gati, ka 4 hapa për të përfunduar:


1) Verifikimi i identitetit.

Për të kaluar këtë fazë, do t'ju duhet:
 • Ngarkoni fotot e dokumentit tuaj të identitetit, anët e përparme dhe të pasme.

Shënim . Referojuni Si ta verifikoj identitetin tim ? për udhëzim të detajuar.

2) Verifikimi i mënyrës së pagesës.

Nëse keni përdorur karta bankare për të depozituar ose tërhequr fonde, ne do t'ju kërkojmë t'i verifikoni ato. Për ta bërë këtë, do t'ju duhet:
 • ngarkoni një foto të kartës bankare që keni depozituar, vetëm në anën e përparme;
 • ngarkoni një foto të një pasqyre bankare (vetëm për kartat jo të personalizuara).

Shënim . Për udhëzime të hollësishme, referojuni Si të verifikoni një kartë bankare ? dhe Si të verifikoni një kartë bankare të papersonalizuar? artikuj.

3) Prisni derisa t'i kontrollojmë dokumentet tuaja, zakonisht na duhen më pak se 10 minuta.

4) Pas përfundimit, do të merrni një email konfirmimi dhe një njoftim pop-up dhe do të jeni në gjendje të tërheqni fonde. Kjo është ajo, ju jeni një tregtar i verifikuar i Binomo!


A duhet të verifikoj gjatë regjistrimit?

Nuk ka asnjë kërkesë për të verifikuar gjatë regjistrimit, do t'ju duhet vetëm të konfirmoni emailin tuaj. Verifikimi është automatik dhe zakonisht kërkohet kur tërhiqni fonde nga llogaria juaj Binomo. Pasi të jetë kërkuar verifikimi, do të merrni një njoftim pop-up dhe artikulli "Verifikimi" do të shfaqet në meny.

A mund të tregtoj pa verifikim?

Ju jeni të lirë të depozitoni, tregtoni dhe tërhiqni fonde derisa të kërkohet verifikimi. Verifikimi zakonisht fillon kur tërhiqni fonde nga llogaria juaj. Pasi të keni marrë një njoftim pop-up që ju kërkon të verifikoni llogarinë, tërheqja do të kufizohet, por ju jeni të lirë të tregtoni. Kaloni verifikimin për të qenë në gjendje të tërhiqeni përsëri.

Lajmi i mirë është se zakonisht na duhen më pak se 10 minuta për të verifikuar një përdorues.Verifikimi i identitetit


Si mund ta verifikoj identitetin tim?

Pasi të jetë kërkuar verifikimi, do të merrni një njoftim pop-up dhe artikulli "Verifikimi" do të shfaqet në meny. Për të verifikuar identitetin tuaj, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa:

1) Klikoni në "Verifiko" në njoftimin që shfaqet.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
2) Ose klikoni në foton e profilit tuaj për të hapur menunë.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
3) Klikoni në butonin "Verifiko" ose zgjidhni "Verifikimin" nga menyja.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
4) Do të ridrejtoheni në faqen "Verifikimi" me listën e të gjitha dokumenteve për verifikim. Së pari, do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Për ta bërë këtë, shtypni butonin "Verifiko" pranë "Kartë ID".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
5) Përpara se të filloni verifikimin, shënoni kutitë e kontrollit dhe klikoni "Next".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
6) Zgjidhni vendin e lëshimit të dokumenteve tuaja në menynë rënëse, më pas zgjidhni llojin e dokumentit. Shtypni "Next".
shënim. Ne pranojmë pasaporta, karta identiteti dhe patentë shoferi. Llojet e dokumenteve mund të ndryshojnë sipas vendit, kontrolloni listën e plotë të dokumenteve.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
7) Ngarko dokumentin që ke zgjedhur. Së pari anën e përparme, pastaj - mbrapa (Nëse dokumenti është i dyanshëm). Ne pranojmë dokumente në formatet e mëposhtme: jpg, png, pdf.

Sigurohuni që dokumenti juaj të jetë:

 • E vlefshme për të paktën një muaj nga data e ngarkimit (për banorët e Indonezisë dhe Brazilit vlefshmëria është e parëndësishme).
 • Lehtë për t'u lexuar: emri juaj i plotë, numrat dhe datat janë të qarta. Të katër qoshet e dokumentit duhet të jenë të dukshme.
Pasi të keni ngarkuar të dyja anët e dokumentit tuaj, klikoni "Next".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo


8) Nëse është e nevojshme, shtypni "Ndrysho" për të ngarkuar një dokument tjetër përpara se ta dërgoni. Ndërsa jeni gati, shtypni "Next" për të dorëzuar dokumentet.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
9) Dokumentet tuaja janë dorëzuar me sukses. Shtypni "OK" për t'u kthyer në faqen "Verifikimi".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
10) Statusi i verifikimit të identitetit tuaj do të ndryshojë në "Në pritje". Mund të duhen deri në 10 minuta për të verifikuar identitetin tuaj.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
11) Pasi të jetë konfirmuar identiteti juaj, statusi ndryshon në "U krye" dhe mund të filloni të verifikoni mënyrat e pagesës.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
Për të mësuar më shumë rreth verifikimit të mënyrave të pagesës, referojuni Si të verifikoni një kartë bankare? dhe Si të verifikoni një kartë bankare të papersonalizuar? artikuj.

12) Nëse nuk ka nevojë të verifikoni mënyrat e pagesës, do të merrni menjëherë statusin "Verifikuar". Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të tërheqni fonde përsëri.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo


A mund të tregtoj nëse jam i mitur?

Ju duhet të jeni në moshë ligjore për të tregtuar në platformën Binomo. Është deklaruar gjithashtu në paragrafin 4.3 të Marrëveshjes së Klientit. Për më shumë informacion dhe ndihmë, ju lutemi na kontaktoni në [email protected] ose në bisedën e drejtpërdrejtë


Pse më duhet të verifikoj numrin tim të telefonit?

Ju nuk duhet, por verifikimi i numrit tuaj të telefonit na ndihmon të sigurojmë sigurinë e llogarisë dhe fondeve tuaja. Do të jetë shumë më e shpejtë dhe më e lehtë për të rivendosur aksesin në rast se keni humbur fjalëkalimin tuaj ose jeni hakuar. Ju gjithashtu do të merrni përditësime për promovimet dhe shpërblimet tona përpara gjithë të tjerëve. Tregtarët VIP marrin një menaxher personal pas verifikimit të numrit të telefonit.

Do të merrni një njoftim pop-up që ju kërkon të shkruani numrin e telefonit. Gjithashtu mund të specifikohet paraprakisht në profilin tuaj.

Verifikimi i metodave të pagesës


Si të verifikoni një kartë bankare?

Pasi të jetë kërkuar verifikimi, do të merrni një njoftim pop-up dhe artikulli "Verifikimi" do të shfaqet në meny.
Shënim . Për të verifikuar një mënyrë pagese, fillimisht duhet të verifikoni identitetin tuaj. Ju lutemi referojuni Si ta verifikoj identitetin tim? më sipër
Pasi të jetë konfirmuar identiteti juaj, mund të filloni verifikimin e kartave tuaja bankare.

Për të verifikuar një kartë bankare, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa:

1) Klikoni në foton e profilit tuaj për të hapur menynë.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
2) Klikoni në butonin "Verifiko" ose zgjidhni "Verifikimin" nga menyja.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
3) Do të ridrejtoheni në faqen "Verifikimi" me listën e të gjitha mënyrave të paverifikuara të pagesës. Zgjidhni një mënyrë pagese me të cilën dëshironi të filloni dhe shtypni "Verifiko".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
4) Ngarko një foto të kartës suaj bankare, vetëm në anën e përparme, në mënyrë që emri, numri i kartës dhe data e skadencës të jenë të dukshme. Ne pranojmë foto në formatet e mëposhtme: jpg, png, pdf. Shtypni "Next".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
5) Fotografia juaj është dërguar me sukses. Shtypni "OK" për t'u kthyer në faqen "Verifikimi".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
6) Statusi i verifikimit të kartës bankare do të ndryshojë në "Në pritje". Mund të duhen deri në 10 minuta për të verifikuar një kartë bankare.
Duhet të verifikoni të gjitha mënyrat e pagesës në listë për të përfunduar verifikimin.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
7) Pasi të përfundojë verifikimi, do të merrni një njoftim dhe statusi juaj do të ndryshojë në "Verifikuar". Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të tërheqni fonde përsëri.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo

Si të verifikoni një kartë bankare të papersonalizuar?

Pasi të jetë kërkuar verifikimi, do të merrni një njoftim pop-up dhe artikulli "Verifikimi" do të shfaqet në meny.
Shënim . Për të verifikuar një mënyrë pagese, fillimisht duhet të verifikoni identitetin tuaj. Ju lutemi referojuni Si ta verifikoj identitetin tim? më sipër

Pasi të jetë konfirmuar identiteti juaj, mund të filloni të verifikoni kartat tuaja bankare.
Për të verifikuar një kartë bankare jo të personalizuar, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa:

1) Klikoni në foton e profilit tuaj për të hapur menunë.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
2) Klikoni në butonin "Verifiko" ose zgjidhni "Verifikimin" nga menyja.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
3) Do të ridrejtoheni në faqen "Verifikimi" me listën e të gjitha mënyrave të paverifikuara të pagesës. Zgjidhni një mënyrë pagese me të cilën dëshironi të filloni dhe shtypni "Verifiko".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
4) Ngarkoni një foto të kartës suaj bankare, vetëm në anën e përparme, në mënyrë që numri i kartës dhe data e skadencës të jenë të dukshme. Dhe një foto e deklaratës bankare me vulën, datën e lëshimit dhe emrin tuaj të dukshëm. Dokumenti nuk duhet të jetë më i vjetër se 3 muaj. Ne pranojmë foto në formatet e mëposhtme: jpg, png, pdf. Shtypni "Next".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
5) Dokumentet tuaja janë dorëzuar me sukses. Shtypni "OK" për t'u kthyer në faqen "Verifikimi".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
6) Statusi i verifikimit të kartës suaj bankare do të ndryshojë në "Në pritje". Mund të duhen deri në 10 minuta për të verifikuar një kartë bankare.
Duhet të verifikoni të gjitha mënyrat e pagesës në listë për të përfunduar verifikimin.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
7) Pasi të përfundojë verifikimi, do të merrni një njoftim dhe statusi juaj do të ndryshojë në "Verifikuar". Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të tërheqni fonde përsëri.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo


A mund të verifikoj një kartë që nuk është e imja?

Përdorimi i mjeteve të pagesës që i përkasin palëve të treta për të kredituar llogarinë tuaj Binomo është i ndaluar nga klauzola 5.3 e Marrëveshjes së Klientit. Për më shumë informacion dhe ndihmë, ju lutemi na kontaktoni në [email protected] ose në bisedën e drejtpërdrejtë.


Si të verifikoni një portofol elektronik?

Dërgoni një nga këto dokumente në [email protected]:
 • Pamja e ekranit nga faqja që detajon informacionin personal të pronarit: numri i portofolit dhe emri i pronarit duhet të jenë të dukshëm.
 • Pamja e ekranit me detajet e transaksionit të fundit në Binomo: datën, shumën e transaksionit, numrin e portofolit ose emrin e pronarit.
E rëndësishme ! Dokumentet duhet të dërgohen nga emaili që keni specifikuar gjatë regjistrimit. Ju gjithashtu mund t'i bashkëngjitni ato në një mesazh në bisedën e mbështetjes. Ne pranojmë dokumente në formatet e mëposhtme: .pdf, .jpg, .png, .bmp.


Si të verifikoni një kartë bankare virtuale?

Pasi të jetë kërkuar verifikimi, do të merrni një njoftim pop-up dhe artikulli "Verifikimi" do të shfaqet në meny.

Shënim. Për të verifikuar një mënyrë pagese, fillimisht duhet të verifikoni identitetin tuaj. Ju lutemi referojuni Si ta verifikoj identitetin tim? sipër.
Pasi të jetë konfirmuar identiteti juaj, mund të filloni të verifikoni kartat tuaja bankare.

Për të verifikuar një kartë bankare virtuale, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa:

1) Klikoni në foton e profilit tuaj për të hapur menynë.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
2) Klikoni në butonin "Verifiko" ose zgjidhni "Verifikimin" nga menyja.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
3) Do të ridrejtoheni në faqen "Verifikimi" me listën e të gjitha mënyrave të paverifikuara të pagesës. Zgjidhni kartën tuaj virtuale bankare dhe shtypni "Verifiko".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
4) Ngarko një pamje të kartës bankare virtuale. Sigurohuni që 6 shifrat e para dhe 4 të fundit të numrit të kartës, datës së skadencës dhe emrit të mbajtësit të kartës të jenë të dukshme dhe të lexueshme. Ne pranojmë pamjet e ekranit në formatet e mëposhtme: jpg, png, pdf. Shtypni "Next".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
5) Pamja juaj e ekranit është dorëzuar me sukses. Shtypni "OK" për t'u kthyer në faqen "Verifikimi".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
6) Statusi i verifikimit të kartës bankare virtuale do të ndryshojë në "Në pritje". Mund të duhen deri në 10 minuta për të verifikuar një kartë bankare. Duhet të verifikoni të gjitha mënyrat e pagesës në listë për të përfunduar verifikimin.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
7) Pasi të përfundojë verifikimi, do të merrni një njoftim dhe statusi juaj do të ndryshojë në "Verifikuar". Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të tërheqni fonde përsëri.

Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo

Siguria dhe zgjidhja e problemeve


A është e sigurt t'ju dërgoj të dhënat e mia private?

Përgjigje e shkurtër: po, është. Ja çfarë bëjmë ne për të garantuar sigurinë e të dhënave tuaja.
 1. Të gjitha informacionet tuaja ruhen në një format të koduar në serverë. Këta serverë mbahen në qendrat e të dhënave në përputhje me TIA-942 dhe PCI DSS – standardet ndërkombëtare të sigurisë.
 2. Qendrat e të dhënave mbrohen teknikisht dhe ruhen fizikisht gjatë gjithë kohës nga personeli i sigurisë i audituar posaçërisht.
 3. I gjithë informacioni transferohet përmes një kanali të mbrojtur me enkriptim kriptografik. Kur ngarkoni ndonjë foto personale, detaje të pagesës, etj., shërbimi fsheh ose turbullon automatikisht një pjesë të simboleve (për shembull, 6 shifrat e mesme në kartën tuaj të pagesës). Edhe nëse mashtruesit përpiqen të kapin informacionin tuaj, ata do të merrnin vetëm simbole të koduara që janë të padobishme pa një çelës.
 4. Çelësat e deshifrimit ruhen veçmas nga informacioni aktual, kështu që njerëzit me qëllim kriminal nuk do të kenë akses në të dhënat tuaja private.
Ne siguruam që të gjitha të dhënat personale të mos ndahen me palët e tjera ose të mos përdoren për qëllimet e dikujt. Ju gjithashtu mund t'i referoheni Politikës sonë të Privatësisë për përshkrimin e plotë të mënyrës se si ne i trajtojmë të gjitha të dhënat private


Pse më është kërkuar të kaloj përsëri verifikimin?

Mund t'ju kërkohet të verifikoni përsëri pasi të keni përdorur një mënyrë të re pagese për të depozituar. Sipas ligjit, çdo mënyrë pagese që përdorni në platformën tregtare Binomo duhet të verifikohet. Kjo vlen si për depozitimin ashtu edhe për tërheqjen.

Shënim . Duke iu përmbajtur metodave të pagesës që keni përdorur dhe verifikuar tashmë, do t'ju shpëtojë nga nevoja për të kaluar përsëri verifikimin.

Ne gjithashtu kërkojmë riverifikim nëse dokumentet e verifikuara janë gati të skadojnë.

Në raste të rralla, ne mund t'ju kërkojmë të riverifikoni identitetin, emailin ose të dhëna të tjera personale. Zakonisht, kjo ndodh kur politika është ndryshuar, ose si pjesë e aktiviteteve të kompanisë kundër mashtrimit.


Pse më janë refuzuar dokumentet?

Kur dokumentet tuaja nuk kalojnë verifikimin, atyre u caktohet një nga këto statuse:
 • Provo përsëri.
 • Refuzuar.
Nëse shihni statusin "Provo përsëri" , ndiqni këto hapa për të kuptuar arsyen pse dokumenti juaj nuk u pranua: 1.

Klikoni "Provo përsëri" në faqen e verifikimit.

2. Arsyeja pse dokumenti juaj është refuzuar do të shpjegohet, si në shembullin e mëposhtëm. Sigurohuni që ta rregulloni problemin dhe më pas klikoni butonin "Ngarko të ri" për të ngarkuar përsëri dokumentin tuaj.
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
Shënim . Zakonisht, dokumentet refuzohen sepse nuk i plotësojnë të gjitha kërkesat. Përpara se ta ngarkoni sërish, sigurohuni që fotografia që po dërgoni të jetë e ndritshme dhe e qartë, të gjitha qoshet e dokumentit tuaj janë të dukshme dhe emri juaj i plotë, numrat dhe datat janë të lehta për t'u lexuar.

Nëse një nga dokumentet tuaja mori statusin "Refuzuar", do të thotë se sistemi nuk mund ta lexonte saktë.

Për të zgjidhur këtë problem, ndiqni këto hapa:

1) Klikoni në dokumentin që është refuzuar dhe më pas klikoni butonin "Kontakto mbështetjen".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
2) Do të ridrejtoheni te klienti i emailit. Çështja do të përshkruhet në draft. Dërgoni një email dhe ekipi ynë i mbështetjes do t'ju ndihmojë të zgjidhni problemin.

Nëse keni ndonjë pyetje, referojuni Si ta kaloj verifikimin? artikull ose kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes për ndihmë.


Si e di se verifikimi ka qenë i suksesshëm?

Ju mund të kontrolloni statusin tuaj në menynë në këndin e sipërm djathtas. Pasi të jenë miratuar të gjitha dokumentet tuaja, do të merrni një shenjë jeshile pranë artikullit të menusë "Verifikimi".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
Gjithashtu, të gjitha dokumentet tuaja do të marrin statusin "U krye".
Pyetjet e bëra më shpesh të verifikimit në Binomo
Do të merrni gjithashtu një njoftim pop-up dhe konfirmim me email.A mund të verifikoj paraprakisht?

Nuk ka nevojë të verifikohet paraprakisht. Procesi i verifikimit është automatik dhe zakonisht kërkohet kur tërhiqni fonde nga llogaria juaj Binomo. Pasi të jetë kërkuar verifikimi, do të merrni një njoftim pop-up dhe artikulli "Verifikimi" do të shfaqet në meny.

Shënim. Pasi të keni marrë një kërkesë verifikimi, mund të bëni ende depozita dhe të tregtoni, por nuk do të mund të tërhiqni fonde derisa të përfundoni verifikimin.
Thank you for rating.