Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndore në Binomo

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndore në Binomo

Modeli drejtkëndor i çmimit bazohet në aftësinë shumë të rëndësishme për të identifikuar mbështetjen dhe rezistencën. Mund t'ju ofrojë kthime të qëndrueshme në një dritare të vogël tregtimi. Ky udhëzues synon t'ju tregojë se si ta njihni modelin dhe si ta zbatoni atë siç duhet gjatë tregtimit në Binomo.

Si të njohim modelin drejtkëndor të çmimit

Le të flasim për një moment për tregun e larmishëm. Çmimet po rriten në një pikë të caktuar vetëm për të rënë në një pikë tjetër specifike. Një çmim më i lartë krijon një nivel rezistence dhe më i ulëti siguron mbështetje. Ato janë mjaft të forta, kështu që pasi çmimi t'i arrijë, ai thjesht kthehet pa thyer një rezistencë ose mbështetje.

Mbështetja dhe rezistenca krijohen duke shtuar linja që janë paralele me njëra-tjetrën. Linja mbështetëse do të krijohet duke bashkuar të paktën dy funde. Linja e rezistencës do të lidhë të paktën dy maja. Hidhini një sy grafikut DAX 30-minutësh më poshtë.

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndore në Binomo
Rezistencë dhe mbështetje në grafikun DAX 30-minutësh

Modeli drejtkëndësh është i dukshëm kur trendi po shkon drejt fundit. Ai sugjeron një ndryshim në drejtimin e trendit.

Pra, momenti kur mund të dalloni konsolidimin e çmimeve do të jetë në krye të një tendence rritëse ose në fund të një tendence rënëse. Dhe ajo që thotë është se lëvizja e drejtimit ka përfunduar dhe tendenca është gati për t'u kthyer. Në këtë kohë, çmimet nuk tejkalojnë ose bien nën një nivel të caktuar.

Çfarë duhet të bëni kur shfaqet modeli drejtkëndor i çmimit

Në shumicën e rasteve, është e lehtë të njihet modeli i kutive të çmimeve pasi të jetë zhvilluar. Por mos u shqetësoni. Ju mund të fitoni ende të ardhura shtesë për t'i hequr ato përpara se të fillojë trendi i ri.

Hapi i parë që duhet të bëni është të vizatoni linjat e mbështetjes/rezistencës. Pastaj shikoni për momentet kur çmimi godet linjat. Kur do të jetë linja mbështetëse, duhet të hapni një pozicion blerjeje. Në rast të prekjes së vijës së rezistencës, hapni një pozicion shitje.

Ne rekomandojmë përdorimin e grafikut të madh të kornizës kohore gjatë tregtimit të tregjeve afatshkurtra. Nëse, për shembull, grafiku me të cilin po tregtoni është 30-minutësh, hapni tregtitë 5-minutëshe. Kështu, ju jeni të sigurt se çmimi do të qëndrojë brenda drejtkëndëshit dhe nuk do të kthehet përpara skadimit të tregtisë.

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndore në Binomo
Vendet që duhet të kërkoni për hyrje nga periudha më e ulët kohore (5 m)

Çfarë duhet të bëni kur çmimi kapërcen nivelin e mbështetjes ose rezistencës

Duhet të përgatiteni për momentin kur çmimi do të thyejë nivelin e mbështetjes ose rezistencës. Do të ndodhë, herët a vonë. Vëzhgoni drejtimin në të cilin çmimi shkon pas shpërthimit dhe tregtoni në përputhje me rrethanat.

Nëse çmimi thyen nivelin e rezistencës, si në grafikun tonë shembullor më poshtë, duhet të vendosni një pozicion blerjeje, pasi tendenca në rritje po zhvillohet.

Ju mund të lexoni më shumë rreth tregtimit pas shpërthimit të çmimit në udhëzuesin tonë.

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndore në Binomo
Kur çmimi e thyen barrierën

Modeli i kutive të çmimeve zgjat pak dhe gjatë kësaj periudhe çmimi shkon lart e poshtë brenda një diapazoni të caktuar. Dhe së fundi, kur momenti i çmimit është mjaft i fortë, ai thyen barrierën. Ju mund të vëzhgoni disa sinjale se kjo do të ndodhë. Qirinjtë, për shembull, janë më të gjatë dhe me të njëjtën ngjyrë. Kështu, ju keni të drejtë të prisni që tregu të vazhdojë të lëvizë në drejtimin e daljes.

Dhe merrni parasysh të gjitha sa më sipër, ju mund të hyni në tregti në përputhje me një tendencë në zhvillim.

Tani që e dini modelin drejtkëndor të çmimit, mund të filloni ta përdorni. Praktikoni në një llogari demo falas dhe më pas kaloni në llogarinë reale Binomo. Megjithatë, jini gjithmonë të kujdesshëm se kjo strategji nuk është një formulë magjike për sukses. Me shumë mundësi do të përballeni me humbje, pasi nuk mund ta eliminoni plotësisht rrezikun kur merreni me tregun financiar.

Ndani me ne përvojën tuaj.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!